Prati nas

Hot!

Luke Black predstavio nesuđenu evrovizijsku pesmu ‘Demons’

(foto: PR)

(foto: PR)

U jeku evrovizijske pompe podelili smo sa vama delić pesme Demons sa kojom je Luke Black trebalo da nas predstavlja na Eurosongu, a povodom zvanične premijere porazgovarali smo sa ovim perspektivnim 23-godišnjakom i evo šta nam je rekao o nesuđenom odlasku na jedan od najpopularnijih muzičkih festivala na svetu.

“Cela priča sa Eurosongom je bila veoma uzbudljiva i više sam nego polaskan što se ideja desila. Voleo bih da sam bio deo toga, ali sam svakako dobio dosta u smislu inspiracije i usmeravanja ka daljem radu. Srećan sam što je na kraju svakako neko mlad dobio priliku da se pokaže evrovizijskoj publici i mislim da je vreme za novi talas ljudi koji će nešto zapravo doprineti i promeniti”, podelio je svoje mišljenje o aktuelnoj temi za Tračaru Luka Ivanović, kako glasi pravo ime ovog kantautora.

(foto: PR)

(foto: PR)

Kao što smo već pisali, novi singl u sebi sažima naizgled opozitne ideje modernog zvuka i staroslovenskih simbola, a Luke nam je objasnio koncept koji se krije iza urbanizovanja tradicije pod haštagom #neoslavic“Ideja je zapravo uvek bila tu, otkad sam došao u Beograd sa svojim društvom sam doživeo dosta ‘pozitivnih’ ali i negativnih komentara da ne izgledam kao da sam odavde, i nekako sam pokušavao da pronađem način na koji ću otkriti odakle sam to. Tokom stvaranja pesme Demons koju sam napisao o tome kako pokušavam da otklonim negativne misli i potrebi da se osvrnem oko sebe i budem zahvalan za to što imam shvatio sam da treba malo dublje da istražim svoje poreklo. U tom istom trenutku sam upoznao prijatelje koji su slični meni ali su veoma bliski sa tradicijom ovih prostora i na kraju se sve sklopilo u ideju novih Slovena koji na moderan način čuvaju tradiciju svog naroda. Demons ima dosta vizuelnih i muzičkih motiva koji me podsećaju na energiju ovog regiona.”

(foto: PR)

(foto: PR)

Nastavljajući da bude glas svoje (d-)generacije, Luke Black vas poziva u svoje #neoslavic pleme sa nadom da će se u njemu pronaći svi oni buntovnici koji se ne osećaju ništa manje Slovenima samo zato što se ne uklapaju u generalizovani okvir karakteristika zemalja iz kojih dolaze, odnosno, oni koji poštuju istoriju ove teritorije, njenu prirodu i korene. “Dugo sam se borio sa demonima tražeći inspiraciju na pogrešnom mestu, u drugim kulturama, analizirajući probleme na sve moguće načine osim onih koji su meni bliski. Kada sam shvatio da sve što mi treba mogu pronaći tu gde jesam krenuo sam da istražujem mesto odakle potičem”, rekao nam je Luka u završnici.

Poslušajte ovu pesmu i javite nam svoj utisak o celom projektu koji će zvanični video dobiti u danima koji slede.

loading...
11 komentara

11 Comments

 1. M.

  20. 05. 2016. at 10:59

  Žao mi je, ali pesma je žanrovski ista kao i većina sa Evrovizije, tako ništa posebno se ne bi promenilo da je on išao umesto Sanje.

 2. kos

  20. 05. 2016. at 11:13

  Već sam se uplašio da je mason zavlado i našom scenom ali ovo sa Slovenima mi se sviđa može i svetsko i naše zajedno lepa pesma sve lepo

 3. Adora

  20. 05. 2016. at 13:40

  Dragi kos, izvini ali ako ti povezujes pesmu demons (demoni) sa masonima, onda ti uopste ne znas ko su i sta su oni jer si se verovatno informisao iz pogresnih izvora.

 4. gvozden

  20. 05. 2016. at 14:44

  Ovog su garant poslali ameri da zatruje srpski narod

 5. M

  20. 05. 2016. at 14:58

  Ova pesma, po mom misljenju, moze da se meri sa svetskim hitovima jer ima i beat i tekst i ritamm i sve. Mislim da bi bolje prosao nego Sanja…

 6. NNN

  20. 05. 2016. at 21:28

  Oduševi me svaki put kad izbaci novu pesmu! <3

 7. dragana

  20. 05. 2016. at 22:49

  da li je moguce da ovaj jadnicak gleda illuminati klipove pa pokusava nesto da se tripuje u svojim ostvarenjima?zasto se blamira

 8. aaa

  20. 05. 2016. at 22:57

  Zvuči svjetski baš baš!
  btw ne treba žaliti za ESC, Sanja je bila odlična!

 9. S

  20. 05. 2016. at 23:37

  @dragana On i jeste jos jedan od Illuminati marioneta… Povrh svega njegov otac je mason.

 10. Castles

  21. 05. 2016. at 12:29

  Transfer blama.

 11. smile

  21. 05. 2016. at 15:47

  Pjesma je predobra i naravno da bi osvojio bolji plasman od Sanje najmanje u top 10 bi bio.
  Pjesma je svjetska i mislim da ovi sto hejtuju jeste zbg toga sto nasi prostori nisu jos uvijek spremni na ovakvu zvijezdu..

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top