in

Mizogini komentari Karleuše i Đorđa Davida uzdrmali internet


Poslednja emisija takmičenja Zvezde Granda jedna je od onih o kojima se priča, ali ne zbog dobrih takmičara, već zbog strašnih komentara sudija.

Đorđe David je osim pevačkog kvaliteta devojke koja je nastupala, prokomentarisao i njen fizički izgled i poručio joj da nedopustivo izgleda za svoje godine.

“Nedopustivo je da drugu godinu u takmičenju Zvezde Granda opet dolazimo na istu priču koja može mnogo da te košta. Ovo jednostavno nije ukusno, vizuelno. Kao pevač, koji je strašan, ti si sebi dozvolila… Kako da ti kažem… Mene to boli, jer sam ti bio mentor. Ja s tim ne mogu da se pomirim, sa kompletnim autfitom i tvojim izgledom večeras. Ti sebi ne možeš da dozvoliš u 20 i koliko godina, da toliko ne vodiš računa! Ti na pevanju još moraš da poradiš. Molim te povedi računa, zato što sam tvoj navijač”, rekao je on takmičarki Sanji Todorović.

Njemu se u izjavama pridružila i Jelena Karleuša.

„Ima li šta odvratnije nego žena bez grudi i sa ravnim dupetom. Šoubiznis je takav gde se žena ekstremno mnogo gleda kroz fizički izgled,“ rekla je ona.

Upravo zbog ovakvog komentara društvene mreže su se usijale, a njima se šeruje komentar instagram profila kritički.

„Svemu što nam se plasira treba pristupati kritički, a ne suvim upijanjem. Poremećaji u ishrani nisu za šalu. Dugotrajna šteta koji ovakvi programi imaju po naše društvo su ozbiljan i aktuelan problem,“ pišu administratori profila.

„Molim vas, recite djevojčicama u vašoj blizini da nije bitno imaju li ,,velike“ ili ,,male“ grudi i da nisu ,,odvratne“, i da ćemo se truditi da smanjimo uticaj ovakvih sadržaja.“

„I recite ljudima koji podržavaju i opravdavaju ovakav sadržaj – da ovo nije zabava, već sramota našeg društva. I da ima nešto opasno nezdravo u tome što ljudi (godina 50+) prolaze bez opomena i nekažnjeno, a komentarišu tijela djevojaka kao da su komad mesa.“