in

Modni skandal: Da li je Verica Rakočević ukrala kreaciju crnogorske dizajnerke?

 

?

A photo posted by Sloboda Mićalović Ćetković (@sloboda_micalovic_fans) on

Sloboda Mićalović je zablistala na crvenom tepihu u Veneciji. Jedan od razloga jeste i srebrni jelek koji je kreirala srpska dizajnerka Verica Rakočević. Ovaj modni komad je momentalno izazvao veliko interesovanje, ali ispostavilo se da je dizajnerka ukrala ideju od Marine Banović Džuver.

Naime, brojni ljubitelji mode iz Crne Gore počeli su da dele fotografiju manekenke Nataše Đurović u gotovo istom jeleku kakav je nosila Sloboda. Marina je dizajnirala kolekciju za predstavljanje na modnoj manifestaciji AltaRoma u Rimu pre deset godina, a deo te kolekcije je bio i ovaj jelek od zlatnog veza.  

Celu situaciju je komentarisala i Rakoćevićka kada je postavila fotografiju sa opisom: “Sećanje… pre 22 godine, Sv.Stefan katalog u saradnji sa Budvanskom rivijerom. Kolekcija Ja tako hoću spoj tradicije i savremenog. Jelek iz te kolekcije prošetao crvenim tepihom na festivalu u Veneciji”.  

“Dugo smo se borile oko toga kako će haljina izgledati. Na kraju smo ipak došli do zajedničkog rešenja. Jedino nismo imali dilemu oko toga da li će poneti neki srpski motiv”, izjavila je poznata dizajnerka, kada je komentarisala svoju kreaciju iz Venecije, dodajući da je Boba nosila jelek od čistog srebra koji je ručno rađen specijalno za nju.