Prati nas

LGBT+

Mrzeo je svog oca zato što je homoseksualac, a glumac je danas ponosni gej

(foto: Instagram.com/charliecarver)

(foto: Instagram.com/charliecarver)

Charlie Carver poznat je po ulozi jednog od braće blizanaca Scavo iz hit serije Očajne domaćice, ali mladi glumac je i ponosni homoseksualac. U vrlo ličnom eseju koji je napisao za Playboy-a, otkrio je veoma bolne detalje iz svog detinjstva, vezane ponajviše za oca.

“U 11. godini sam saznao da je moj otac pe**r. Mrzeo sam tu reč, ali s obzirom na to da sam tada tako prihvatio tu vest, tako ću i napisati”, seća se glumac. “To je bilo 1999. godine. Pre prvih građanskih udruženja, ali ne pre Matthewa Sheparda (student koji je umro od posledica prebijanja zbog svoje seksualnoti, prim aut.). Već sam se prilagodio da verujem da postojanje svakog ispoljavanja homoseksualnosti vodi vezivanju za ogradu te sam se vešto sakrivao iza izblajhanih pramenova i fudbalskih dresova. Ali kada nam je tata saopštio vesti, sve je već bio toliko duboko, i bio sam primoran osećam sramotu zbog toga.

Delovalo mi je kao da mi je krv zatrovana, i pretpostavljao sam da jeste. Do kraja te godine, promenio sam ime, izgubio 30 procenata svoje težine, molio sam se da umrem i bio pun takvog očaja, da danas kada gledam porodične fotografije iz tog perioda, ni ne prepoznajem sebe”.

Ta želja da se udalji od svog nesavršenog oca, od nesavršenog sebe, naterala je Carvera u nezdravu opesesiju i potragu za savršenstvom. “Ništa mi nije bilo vredno sem ako nije bilo savršeno. Verovao sam da ništa drugo neće zadovoljiti moju patnju. Ali na kraju je pronašao sreću. Morao sam da odstupim i oslobodim se tog savršenstva kom sam težio i vratim se u prirodno stanje bivstvovanja”, priseća se 28-godišnji glumac.

U intervjuu za časopis The Additude priznao je da je želeo da na neki način definiše sebe, bez da ga porede sa ocem. Na kraju je, ipak, ta otvorenost njegovog oca, učinila da se izbori sa svojom seksualnošću. “Mislim da me je naučio, na način na koji je živeo svoj život, da te seksaulnost ne definiše”, rekao je Carver.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top