Na naslovnici magazina Time, Donald Trump predstavljen kao đavo

(foto: Time)

Kada ga je magazin Time proglasio ličnošću godine, i pored velike konkurencije u vidu ruskog predsednika Vladimira Putina i bivšeg lidera UKIP-a Najdžela Faraža, predsednik SAD-a Donald Trumpa i sami urednici ovog prestižnog magazina, naišli su na oštre kritike velikog dela Amerike, zbog velikog nezadovoljstva dela populacije koji nije dao svoj glas ovom milijarderu na izborima.Međutim, kada je objavljena naslovnica na kojoj se nalazi Trump, kritike (ali i komentari odobravanja) su se još više zaoštrile, budući da mnogima nije promaklo to da slovo M, pozicionirano tačno iznad glave predsednika, formira rogove, čime ga implicitno porede sa đavolom.

Internet je bukvalno eksplodirao od komentara, što od onih koji aplaudiraju Time-u jer su pronašli način da se podsmehnu Trumpu, a da to ne bude previše očigledno; što od onih koji smatraju da ovakve aluzije nisu na mestu.

Kolika se pompa podigla oko svega ovoga, govori i činjenica da je uredništvo magazina odlučilo da odgovori na prozivke, osvrnuvši se na to da su ‘rogove’ u prošlosti dobili čak i papa, pa i Hilary Clinton (što je, opet, izazvalo burnu reakciju). “Clintonovoj se to desilo najmanje dva puta, ali i Billu Clintonu i Georgeu Bushu. Svaka sličnost sa đavoljim rogovima je slučajna”, piše u saopštenju.

Slučajnost ili ne, prosudite sami.

Povezane vesti

Back to Top