in

Na udaru stranih medija: Novak Đoković ostaje pri stavu da se neće vakcinisati


Novak Đoković opet je na udaru svetskih medija, a ovog puta provokacije britanskog novinara usledile su na temu Noletovog dobro poznatog stava o obaveznoj vakcinaciji.

Naime, Đoković se, blago rečeno, našao u čudu kad je britanski novinar povezao Australijan open i vakcinaciju i rekao da će u aprilu biti potrebna vakcina da bi se u Melburnu grend slem održao, jer će, navodno, u januara biti pomeren zbog pandemije koja hara planetom.

„Zaista Vas ne razumem šta ste me pitali. Australijan open? April, vakcina? Izvinjavam se ne kapiram,“ iznenadio se Novak u Londonu, na šta se novinar nadovezao novim pitanjima o narednoj godini, insistirajući da se dotakne i imunizacije i da prvi reket sveta javno iskaže svoj stav po tom pitanju.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

„Ne znam ništa o vakcini da bih otišao u Australiju. Uopšte nisam čuo za to. I nisam čuo da će Australijan open biti u aprilu. Australija je u januaru, pa nisam iskreno ništa čuo o vakcini. Mislim da nije potrebno,“ rekao je Novak i potvrdio da ostaje pri svom stavu kada je vakcinacija u pitanju.

Kako SVET navodi, ako Novak bude odbio da primi vakcinu, ukoliko zaista bude obavezna, neće učestvovati na jednom od najvažnjih turnira.