Search
Close this search box.

Najbolja šminka nakon burne noći

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Migrena može bii najgori deo koji vas prati nakon burne noći u gradu. Međutim, neprospavana noć će sigurno ostaviti svoje tragove i na vašem licu. Pokušajte najbolju šminku za skrivanje mamurluka da bi vaše lice dobilo svež jutarnji izgled.

1. Natečenost oko očiju smanjite prirodnim preparatima kao što su krastavci, hladne vrećice čaja, ali zaboravite na direktno nanošenje kockica leda. Ovim možete samo još više iziritirati podočnjake. Možete koristiti i sveže ceđeni sok od krastavaca ili krompira. Postoje razne namirnice iz vaše kuhinje koje možete koristiti u ove svrhe.

2. Nakon tretmana prirodnim lekovima koristite hidratantnu kremu i korektor. Najbolje bi bilo da koristite onaj namijnjen posebno za područje ispod očiju i to u malo svetlijoj nijansi od vašeg prirodnog tena. Utapkajte ga lagano prstima preko tamnih kolutova, postepeno razmazujući. Ovo morate raditi oprezno, bez razvlačenja kože da ne bi bilo dodatnih iritacija.

3. Sledeći korak kojim sakrivate tragove umora je fokusiranje na oči. Skrenite vizuelno pažnju na sa ovog dela lica nekom diskretnom bojom senke. Dakle, nikako ne koristite belu senku, zatim one sa sjajnim šljokicama. Sada će vam najbolje priteći u pomoć one bež boje, svetlo smeđe i razne nijanse zemljanih boja. Možete staviti i eyeliner ali samo pazite da ne bude presvetao. Šminkanje očiju završite braon maskarom i uvijačem za trepavice. Crna maskara će samo dodatno naglasiti vaše umorne oči, a braon će im dati prirodan izgled.

4. Obrazi su deo lica koji možete osvežiti rumenilom. Pomešajte malo pudera u prahu i rumenila. Nakon nanošenja tečnog pudera, na jagodice nanesite rumenilo boje breskve i time postignite što prirodniji izgled.

5. Usne treba da dođu do izražaja da bi sa umornog lica skrenuli pažnju na njih. Najbolji je hidratantni ruž u rozikastim, blagim nijansama. Ovde isto izeći tamne nijanse, kao kod očiju. Izbegnite i one koje će ih previše isticati, na primer sa šljokicama. Preko ruža nanesite sjaj i to bi bio završni dodir kojim bi ulepšali svoje lice.

Prema navedenim savetima posebno je važno zapamtiti da umor ne sakrivate jakim nijansama dekorativne kozmetike. Trebate postići što prirodniji izgled, a sa previše šminke to vam nikako neće ići od ruke. Posegnite za blagim, neutralnim nijansama, popravite svoju večernju frizuru, obucite odeću u kojoj se osećate udobno i zaplovite u dnevni ritam obnovljeni.

 

Autor: Ana Savić Ana je blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvek teži da napreduje u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Saradnik je na stranici: http:// kakonapraviti.net/ Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

POSLEDNJE VESTI