Search
Close this search box.

Nekada su ih zlostavljali, a danas im se više niko ne ruga!

Poznati koji su bili zlostavljani u detinjstvu od strane vršnjaka! (foto: Tracara)
Poznati koji su bili zlostavljani u detinjstvu od strane vršnjaka! (foto: Tracara) Zlostavljanje od strane vršnjaka postalo je veliki problem međ u današnjom omladinom. Prevencija psihičkog i fizičkog nasilja od strane vršnjaka, naročito u tinejdžerskim godinama, česta je tema raznih talk showova, debata i kampanja. Tih traumatičnih iskustava nisu bile pošteđenje ni mnoge, sada slavne, bogate i uspešne ličnosti. I one su bile ismevane zbog fizičkog izgleda, garderobe, stavova, zdravstevih problema… Ovo su neki od poznatih koji su pretrperli vršnjačko zlostavljanje!
Rihanna (foto: Facebook)
Rihanna (foto: Facebook)
Prelepa Rihanna, jedna od najpoznatijih i najuspešnijih pevačica današnjice, odrasla je na Barbadosu. Budući da je bila svetlije puti od većine svojih vršnjaka , često je trpela uvrede da nije dovoljna crna. “Nisam shvatala zašto me moje takozvane drugarice nazivaju belkinjom. Svuda oko mene bili su ljudi različitih boja kože, nisam se osećala drugačijom od njih”, rekla je Rihanna.
Justin Timberlake (foto: Twitter)
Justin Timberlake (foto: Twitter)
Još jedna muzička i filmska zvezda, uz to i miljenik devojaka širom sveta, Justin Timberlake, nije bio omiljen među vršnjacima u svojim tinejdžerskim godinama. Podsmevali su mu se zbog problema sa aknama i “čudne kose”. Justin je o svojim iskustvima otvoreno pričao u talk showu Elen DeGeneres. „Vršnjaci su mi se rugali zato što su me muzika i umetnost zanimali više nego fudbal i ostali sportovi. Ali na kraju, shvatio sam da ono što te čini ranjivim klincem, kasnije te učini seksi odraslom osobom”, našalio se Justin.
Tyra Banks (foto: Instagram)
Tyra Banks (foto: Instagram)
Supermodel Tyra Banks takođe je bila nazivana pogrdnim imenima zbog onoge što ju je kasnije učinilo slavnom. Vršnjaci su joj se podsmevali zato što je bila “previsoka, premršava i imala veliko čelo”. Srećom, Tyra je sve te “mane” okrenula u svoju korist, postavši jedna od najpoznatijih i najplaćenijih modela današnjice.
Michael Phelps (foto: Rizalhenyo)
Michael Phelps (foto: Rizalhenyo)
Poznati američki plivač Michael Phelps, osvajač čak 18 olimpijskih zlatnih medalja u svojim tinejdžerskim godinama bio je ismevan od strane vršnjaka zbog svojih klempavih ušiju . “Nakon prve Olimpijade na kojoj sam učestvovao 2000. godine, ti isti ljudi, koji su me godinama ismevali, prilazili su mi na ulici da mi čestitaju i pričaju o “dobrim starim danima u srednjoj školi”. Rekao sam im da ih se ne sećam”, izjavio je Phelps jednom prilikom.
Chris Rock (foto: InStyle)
Chris Rock (foto: InStyle)
Chris Rock jedan je od najpopularnijih komičara današnjice. Iako je uvek veseo i spreman za šalu, njegovo detinjstvo bilo je daleko od srećnog. Budući da je odrastao u četvrti koju su pretežno naseljavali belci, svakodnevno se susretao sa različitim oblicima rasne diskriminacije – nazivan je pogrdnim imenima, čak je nekoliko puta bio pretučen od strane vršnjaka. Ipak, uspeo je da prevaziđe trauma iz detinjstva i ta iskustva upotrebi i “pretoči’’ u popularnu seriju “Svi mrze Chrisa”.
Tiger Woods (foto: NBC)
Tiger Woods (foto: NBC)
Najpoznatiji golfer na svetu Tiger Woods takođe je bio žrtva rasne diskriminacije. “Prvi dan škole mi je bio najtraumatičniji događaj u životu”, rekao je Woods, prisećajući se osnovne škole. “Jednom prilikom drugovi iz razreda su me vezali za drvo u školskom dvorištu i ismevali su me zbog boje moje kože”.
Rosario Dawson (foto: Mashable)
Rosario Dawson (foto: Mashable)
Američka glumica, pevačica i spisateljica Rosario Dawson sada je prelepa žena, ali je u svojim tinejdžerskim godinama bila ismevana i nazivana muškaračom zbog tada, malih grudi. Ona se uprkos tome, svog odrastanja priseća sa osmehom. “Sumnjam da je iko očekivao da ću se razviti u ženu sa svim ženskim atributima na svom mestu”.
J.V.M./Redakcija Tracara.com

POSLEDNJE VESTI