in

Nemačka televizija snima dokumentarac o Šabanu Šauliću


Šaban Šaulić poginuo je pre godinu dana u Nemačkoj, u okolini Bilefelda kada se vraćao sa nastupa, ali njegov lik i delo i dalje živi.

O kralju narodne muzike Nemci će snimiti dokumentarni film, piše Kurir.

Vest o tragediji popularnog pevača i dalje je udarna u mestu Bilefeld i njegovoj okolini, zbog čega je tim stručnjaka rešio da ekranizuje njegov život i rad. Samim tim četvoročlana ekipa koja radi na ovom dokumentarcu 23. marta dolazi u Beograd, kada i počinje snimanje filma o kralju narodne muzike.

Reditelj i njegovi saradnici će u prestonici boraviti tri dana i za to vreme će razgovarati sa članovima porodice Šaulić, prijateljima, rodbinom i kolegama pokojnog pevača. U planu je i obilazak njegovog groba u Aleji zaslužnih građana.

U dokumentarcu će se naći i dešavanja na suđenju Šabanovom ubici, koje počinje 27. marta. Tada će pred sud izađi Alsin Levent, nemački državljanin turskog porekla, koji je optužen da je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali Šaban, njegov muzičar Mirsad Kerić, a teško povređen pevačev kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Podsetimo, to suđenje će se odvijati u Okružnom sudu u Giterslou, gradu u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, nadležnoj za ovaj slučaj. Ovaj proces se vodi kao visokorizičan i zbog toga će na dan suđenja biti pojačane mere bezbednosti. Šaban je imao obožavaoce širom sveta, a veliki broj njih, naročito iz Nemačke, planira da dođe ispred suda na dan suđenja.

Neki od njih imaju čak i grupu na Vajberu, gde su se sve detaljno dogovorili. Policija strepi od najgoreg jer je mnogo ljudi ogorčeno i želi ličnu osvetu Alsinu. I za suđenje, kao i za film, vlada veliko interesovanje, pa su se nemački mediji već pripremili za detaljno izveštavanje.

Inače, iz Bilefelda je stigla potvrda da će ekipa uskoro doći u Srbiju.

„Naša ekipa biće tri dana u Beogradu kako bi napravila dokumentarni film o svim dešavanjima vezanim za Šabana Šaulića. Plan je da posetimo grob poznatog pevača, da razgovaramo sa nekim od članova porodice, ali i novinarima, kako bismo prikazali kako oni gledaju na sve to što se desilo, ali i buduće suđenje, koje počinje 27. marta,“ rekla  je Lena Nivald, novinarka portala NW, koji je prvi objavio vest o Šabanovoj pogibiji, a koji je najveći mediji u tom delu Nemačke. Inače, ta vest je na njihovom portalu bila najčitanija u celoj 2019. godini.

Izvor: Kurir.rs