in

Nick Gordon osumnjičen za ubistvo Bobbi Kristine Brown

Nick je optužen za ubistvo devojke (foto: ABC News)
Nick je optužen za ubistvo devojke (foto: ABC News)

Nick Gordon, partner tragično preminule Bobbi Kristine Brown, optužen je da je devojci dao smrtonosan koktel, te je udavio.

Kćerka pevačice Whitney Houston preminula je 26. jula, šest meseci nakon što je, u besvesnom stanju, nađena u kadi u svom domu. U originalnoj optužnici, koju je podigla devojčina starateljka Bedelia Hargrove, navodi se da je Gordon napao Bobbi i krao novac od nje. Bedelia je svoju optužnicu izmenila i sada tereti Gordona za ubistvo.

„Mnogo sam potresena nedavnom smrću Bobbi Kristine Brown. Još jednom izjavljujem saučešće celoj porodici. Nastavićemo da tražimo pravdu za nju. Danas sam izmenila optužnicu protiv Nicholasa Gordona i tome pridodala da je on kriv za Bobbinu smrt. Nećemo stati dok se njena smrt ne razjasni“. 

Nađena u kadi svog doma (foto: Wenn)
Nađena u kadi svog doma (foto: Wenn)

Kako je pisalo u originalnoj optužnici, Bobbi je ugovorila sastanak s nepoznatom osobom kako bi joj rekla da Gordon nije onakav za kakvog ga je smatrala, ali se taj susret nikad nije dogodio. Oko 6 sati ujutru, 31. janura, kada se Nick vratio kući nakon celonoćnog pijanstva i konzumiranja kokaina, on i Bobbi su imali ozbiljnu svađu.

Nick je navodno optužio Bobbi da ga je prevarila, nazvavši je kurvom. Svađa je trajala oko 30 minuta, a onda je sve utihnulo. U to vreme je Gordon, navodno, Brownovoj dao mešavinu lekova, takozvani otrovni koktel, i spustio njenu glavu u kadu punu hladne vode.

Gordon je nakon toga izašao iz spavaće sobe noseći drugu odeću, legao u krevet sa nepoznatom gošćom kojoj je rekao „Sada želim lepu belu devojku kao što si ti“. Petnaest minuta kasnije, Bobbi Kristina je nađena u kadi. Bila je bez svesti, usta su joj bila natečena i zub joj je visio iz usta.

Negirao optužbe (foto: Wenn)
Negirao optužbe (foto: Wenn)

Gordonovi advokati su ove optužbe nazvali lažnim i neosnovanim. „Nick je slomljen zbog gubitka svoje ljubavi i sramotno je što su ovakve optužbe izašle u javnost. Braniće se svim silama da dokaže da je optužnica čista izmišljotina: napad na osobu koja je najviše volela Krissy“ rekli su oni.