Nina Radulović otkaz dobila poštom!

Prošle nedelje dosta se pisalo o prelasku Nine Radulović sa Prve na televiziju Pink. Ipak, voditeljka nije bila previše raspoložena da daje komentare za javnost, ali je sada, kada su se malo stišale strasti, odlučila da otkrije svoju stranu priče. Nina kaže da je o prestanku radnog odnosa na Prvoj obaveštena pismeno, odnosno, poštom!

“Nije bila moja odluka da napustim posao na Prvoj, već sam ostala bez njega! Kao i svako kome je istekao ugovor, i ja sam se prijavila na biro za nezaposlene. Mediji su svašta nagađali, bavili se poluinformacijama, a to je neprofesionalno i netaktično. Ako nije senzacionalna, vest nije vest. Dakle, tražila sam posao kao i svaki drugi čovek koji je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje”, kaže Nina.

Na koji način su te ljudi sa TV Prva obavestili da prekidaju saradnju?

Obavestili su me poštom, tako što su mi poslali dokument o isteku radnog odnosa, koji je bio na određeno vreme do godinu dana.

U kakvom si radnom statusu bila na Prvoj u trenutku kada su otišla na trudničko bolovanje?

Bila sam zaposlena na određeno vreme. Na trudničko odsustvo sam otišla krajem decembra prošle godine, to je bio kraj mog šestog meseca trudnoće, iako sam govorila da ću na televiziji raditi do devetog meseca, to jeste bila moja želja. Ali, drugo stanje i terapija pod kojom sam bila onesposobili su me za rad. Mada su to neki doživeli kao moj odlazak na odmor, ja nisam mogla da se žrtvujem baš toliko da poremetim trudnoću kako bih dokazala lojalnost. Nakon porođaja je usledilo porodiljsko bolovanje, koje je prekinuto zahvaljujući isticanju ugovora, kada je Lav imao četiri meseca.

Spekulisalo se po medijima da si došla u sukob sa svojim prethodnim poslodavcem zbog toga što si, navodno, postavljala nerealne uslove i tražila svoju autorsku emisiju.

Pa ja nisam imala prilike da postavljam uslov! Jedan sastanak na Prvoj po isteku ugovora nije bio dovoljan da se bilo šta uslovljava, a ja i nisam sklona takvom načinu poslovanja. Međutim, na Pinku sam doživela mnogo profesionalniji pristup čoveku i njegovoj ideji. Konačno ću upotrebiti sve svoje veštine i znanja, naravno, uz pomoć urednika, novinara i producenata koji imaju iskustvo. A ja ću svoje godine pretvoriti u prednost, tako što ću kao predstavnik mlade generacije sa tog stanovišta posmatrati probleme.

Na novom radnom mestu ćeš se oprobati u potpuno drugačijoj formi – političkom tok šou programu. Imaš li neko iskustvo u ovoj oblasti?

Politika je zajednički imenitelj svih tema, tako da ćemo morati uvek da zakačimo politički aspekt. Ali ova emisija će biti obojena socijalnim, kulturnim, jednom rečju, gorućim temama u društvu. Ne bih je okarakterisala strogo kao političku. Vremena su takva da ne možete da pravite samo političku emisiju, morate se približiti narodu i njihovim dnevnim temama.

Izvor: Alo.rs

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.