in

Nisam vegan: Jelena Karleuša na udaru jer jede ribu

Deo javnosti nazvao ju je licemernom jer je nekoliko puta ranije govorila da ne jede životinje.


Jelena Karleuša proteklog vikenda je na instagrau objavila video, na kome se vidi kako uživa u ribljoj hrani. Zbog toga se našla na udaru kritika.

Deo javnosti nazvao ju je licemernom jer je nekoliko puta ranije govorila da ne jede životinje.

Ipak, Karleuša dugo naglašava da je ona vegeterijanac, a ne veganka, što znači da i dalje konzumira mlečne proizvode, jaja i ribu.

Odgovarajući na kritike na mrežama, objasnila je razliku.

“Za sve koji se pitaju, ja nisam vegan, ja sam vegeterijanac. Još uvek mogu da konzumiram mlečne proivode, jaja, ribu, rakove, homobtnicu, školjke. Kad kažem “Još uvek”, mislim na plan da uskoro smanjim, a zatim i totalno prekinem sa konzumiranjem namirnica životinjskog porekla”, napisala je Karleuša i dodala:

Foto: Instagram

“Kod mene svaka odluka dolazi potpuno prirodno, kao i trenutak kada sam pre mnogo godina odlučila da ne jedem meso, prvenstveno iz milosti. Ne jedem ništa što ima emocije, što plače, što pokazuje sreću.“

Ona je ispričala i da će na kraju prestati sa kupovinom proizvoda od kože.

„Finalni plan je da prestanem i sa kupovinom proizvoda od prave kože. Pravo krzno, kao što znate, odavno sam prestala da nosim. Milost – ono što će spasiti planetu. Poštovanje i razumevanje prirode, svega živog. Naša budućnost zavisi od takvog razmišljanja,“ zaključila je.