in

Novi detalji o vozaču koji je izazvao smrt Šabana Šaulića


Turčin Alsin Levent krivac je za saobraćajku u kojoj je poginuo Šaban Šaulić još je u istražnom zatvoru.

Prema najavama iz Državnog tužilaštva u nemačkom gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izveštaj o udesu na auto-putu dva, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud veštaka o uzroku tragedije koja je odnela dva života. Pored legendarnog pevača, poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić. Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško je povređen.

“Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu”, rekao je novinar regionalnog dnevnog lista koji je izveštavao o ovoj tragediji Karsten Borgmajer.

Vozač “mazde” Alsin Levent optužen je za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku sproveden je u istražni zatvor, prenose Novosti.

“Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis)”, rekao je državni tužilac iz Bilefelda, Kristof Makel.

“Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i lekari hitne pomoći upravo su napuštali mesto udesa. Povređeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje”, rekao je novinar Borgmajer.

Srpska javnost i estrada ostale su šokirane i neme posle vesti o tragičnoj sudbini pevača, koji se kobnog jutra vraćao u Srbiju sa nastupa. Šaulić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali je izdahnuo vrlo brzo po prijemu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

loading...