Objavila deverovu fotku bez odeće da razotkrije dvostruke standarde i nasilje

(foto: PA)

Žena bokserskog asa Amira Khana, Faryal Makhdoom Khan, podelila je na društvenoj mreži Snapchat obnaženu fotografiju njegovog brata Haroona, kao najnoviji odgovor na prozivke Amirove porodice da je odeća koju ona nosi neprikladna.“Faryal je usvojila način oblačenja koji u islamskom društvu nije prihvatljiv. Molili smo Amira da je odgovori od takvog načina odevanja. Ako baš moraš da nosiš takvu odeću, molim te ne postavljaj slike na društvene mreže”, izjavio je Amirov otac, Shah, za Geo News.

Uvređena Faryal je u utorak uveče postavila fotografiju Amirovog brata na kojoj on leži go na krevetu, uz opis: “Problem je u mom oblačenju? Dvostruki standardi? Hari leži go i pijan u devojčinoj kući, sestre ne nose hidžab, ali pretpostavljam da je to okej, pošto se radi o njihovoj krvi, a ja sam samo snajka.”

(foto: Snapchat/faryalxmakhdoom)

Zatim je podelila niz poruka upućenih Amirovim roditeljima, posebno njegovoj majci, kojoj je poručila da je najlakše iscenirati suze u javnosti i svi će saosećati sa njom, ali da dokaze ipak ne može da sakrije i da će uskoro otkriti sve.

Amir je pokušao da se distancira od obe strane nazvavši i jedne i druge detinjastima. “Izvinjavam se zbog budalastih slika i poruka koje je moja žena Faryal objavila. Evo me ovde, na humanitarnoj večeri, maksimalno se trudeći da pomognem onima kojima je pomoć najpotrebnija, dok moja žena i moja porodica uništavaju moje ime”, objavio je slavni bokser na Twitteru.

“Nisam želeo da budem uvučen u ovu neprijatnu situaciju. Kakav god nesporazum se dogodio između njih, trebalo je da ga zadrže između sebe. Doći će do tačke gde će jedna strana izgubiti sina, a druga muža. Detinjasto ponašanje. Obe strane treba da prestanu sa ovim”, izjavio je dalje Amir.

(foto: Instagram/Faryal Makhdoom Khan)
(foto: Instagram/Faryal Makhdoom Khan)

Prošle nedelje, Faryal je tvrdila da je, u toku žustre svađe u porodičnoj kući, pretrpela udarac i da ju je Amirova porodica gađala daljinskim upravljačem, dok je konstantno maltretirana. Amirovi roditelji su negirali ove tvrdnje, rekavši da su se prema njoj ponašali kao prema svojoj rođenoj ćerki, ali su priznali da su joj razmontirali police na kojima joj je bila složena odeća.

Iako su se venčali 2013. i imaju dvogodišnju ćerku Lamaisah, Faryal kaže da par nije imao problema dok se nisu preselili kod njegove porodice.

“Osećala sam kao da šta god da uradim, nije dovoljno dobro. Maltretirali su me fizički i psihički. Jednog dana sam rekla „Dosta je više ovog s***a, progovoriću. Trpela sam zlostavljanje tri godine i to je dovoljno”, izjavila je Faryal za The Sun.

Povezane vesti

Back to Top