Okončan sudski proces u vezi Hanke Paldum i ratnih zločina

(foto:instagram.com/hankapaldum)

Sarajevski opštinski sud doneo je presudu po kojoj su Goran Golub i Dušan Tomić dužni pevačici Hanki Paldum da isplate sumu od 2.000 evra za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, zatim 340 evra za troškove parničnog postupka, navedeno je u presudi pomenutog suda.
Goran Golub, izjavio je da ga je pevačica 1993. godine fizički maltretirala dok je bio zarobljen u logoru Silos u Tarčinu, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja zbog čega kako je izjavio, nije mogao da ima decu.

Dušana Tomića, advokata Gorana Goluba, Hanka je tužila radi plasiranja i širenja ovih navoda u javnost. Na sudu pevačica je više puta izjavila da Gorana nikada nije videla niti da ga je zlostavljala kako on tvrdi, a tokom rata u Bosni i Hercegovini samo je jednom napustila Sarajevo.

“Bilo je to septembra 1993. kada sam, zajedno s još nekoliko pevača iz umjetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala”, izjavila je tada pevačica, kako prenosi Kurir.

“Kad sam čula tu vest bila sam u šoku, na samu pomisao da bi neko mogao te gnusne stvari uraditi, nasekiralo me je. Tada sam samo rekla to je samo laž. Tužila sam Goluba da bi se dokazala pravda. U momentu kada sam čula da osetila sam veliku radost i sreću da je konačno pravda zadovoljena”, izjavila je Hankla posle presude.

Povezane vesti

Back to Top