in

Oni zarađuju milione, a ne rade ništa!


Adele (foto: Vogue)
Adele (foto: Vogue)

Prošle su skoro tri godine od objavljivanja prvog (i jedinog) albuma Adele 21, koji ju učinio svetski poznatom… a i neverovatno bogatom. Iako je pevačica zapostavila muzičku karijeru kako bi je posvetila odgajanju svog sina, koji se zove Angleo, to ne znači da su joj se prihodi smanjili – naprotiv! Samo od prodaje albuma 21 u 2013. godini zaradila je čitavih 30 miliona funti!

Marlon Wayans (foto: People)
Marlon Wayans (foto: People)

Marlon Wayansu, poznatom američkom glumcu i producentu, 2005. godine ponuđena je uloga Robina u filmu Batman returns i on ju je sa oduševljenjem prihvatio. Međutim, nakon što je Tim Burton ustupio svoje mesto producenta Joel Schumacheru, uloga Robina je dodeljena Chrisu O’Donnellu. Marlon se ipak nije previše potresao – deo milionskog honorara isplaćen mu je unapred.

Ray Romano (foto: Facebook)
Ray Romano (foto: Facebook)

Američki komičar Ray Romano proslavio se ulogom u sitkomu Everyody loves Raymond koja se bavi životima članova jedne prosečne i pomalo disfunkcionalne američke porodice. Iako je poslednja epizoda serije snimljena još 2005. godine, Ray još uvek odlično zarađuje na njenom repriziranju – čak 20 miliona dolara godišnje!

Hugh Laurie
Hugh Laurie

Britanski glumac Hugh Laurie, iako jako poštovan i poznat u Velikoj Britaniji još od sredine 80-ih godina, svetsku slavu doživeo je tek 2004. godine, nakon uloge u seriji Dr. House. Za ulogu Doktora Gregory Housea, ciničnog specijaliste za dijagnostičku medicinu, osvojio je dva Zlatna globusa 2006. i 2007. godine.

U avgustu 2010. godine proglašen je za najplačenijeg glumca u dramskim serijama – zarađivao je preko 400.000 dolara po epizodi! Iako je prestao da radi na seriji 2011. godine, godišnje zarađuje oko 19 miliona dolara!

J.K. Rowling (foto: Facebook)
J.K. Rowling (foto: Facebook)

Britanska spisateljica J. K. Rowling autorka je čuvenih knjiga o mladom čarobnjaku Harry Potteru, koje su prevedene na više od 60 jezika!

Prva knjiga tog serijala ekranizovana je 2001. godine i postala je jedna od najuspešnijih filmskih ostvarenja na svetu. Iako je poslednja knjiga o Harryju izdata 2007. godine, Rowlingova inkasira velike sume novca od autorskih prava – procenjeno je da svakog sata na njen račun legne oko 10.000 dolara!

J.V.M./Tracara.com