Search
Close this search box.

Operisao je rak, ali se sada plašimo korone: Katarina Živković u strahu za život oca

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pevačica Katarina Živković pored gubitka posla i finansija zbog pandemije koronavirusa prolazi kroz porodični pakao.

Kaća je zabrinuta za majku Vericu Živković, koja je zaposlena kao medicinski radnik i u svakodnevnom je kontaktu sa zaraženim osobama. Da stvar bude još gora, ona najviše strahuje za oca Branislava, kome je oslabljen imunitet, jer je onkološki bolesnik.

Naime, tokom vanrednog stanja u Srbiji, njenom tati je konstantovan tumor na debelom crevu, zbog čega je hitno operisan. Iako je za sada sve pod kontrolom, pevačica ne odlazi u svoj rodni grad radi njihove bezbednosti i sugurnosti, bez obzira na to što se više puta testirala na Covid-19.

“Nije teško samo meni. Teško je svima nama. Mislim da je Krizni štab 99 odsto posvećem virusu, a da je zapostavio medicinske radnike, onkološke bolesnike, srčane bolesnike, privrednike… Ne kažem da je korona bezopasna, i te kako je opasna, ali smatram da treba malo više da se povede računa o nama, inače će problem biti još veći.“ rekla je.

 „Ja sam se testirala nekoliko puta i test je pokazao da sam negativna. To sam uradila zbog roditelja. Najiskrenije, bojim se i ne idem kući da bih ih zaštitila. Moja mama radi kao medicinski radnik u bolnici u Leskovcu, a tata je skoro operisao karcinom debelog creva, tako da mu je imunitet skroz narušen. Operisan je tokom prvog naleta korone. Otkrili smo karcinom, jer je naglo počeo da mršavi, izgledao je i osećao se loše. Meni je bilo jako teško. Trenutno ne radim i nemam primanja. Tata je takođe otpušten pre par godina”, kaže Kaća i dodaje da njen otac nije uspeo da se operiše u Beogradu, jer su sve bolnice bile pretvorene u Covid bolnice.

“Kada smo otkrili da tata ima tumor, prva misao mi je bila da ga dovedem ovde u Beograd. Međutim, to je stvarno bilo nemoguće upravo iz razloga jer je Krizni štab bio posvećen samo bolesnicima koji su zaraženi Covidom-19. U tom momentu nisu postojali ni onkološki bolesnici, ni srčani bolesnici. Ali, imali smo sreće u nesreći i uspeli smo da se operiše u Leskovcu. Želela bih da pohvalim medicinsko osoblje i lekare u Leskovcu, a posebno bih se zahvalila Jovici Vučkoviću, koji je operisao mog tatu i spasio ga. Na kraju je ispalo sve dobro, s tim što sad prima hemoterapije. Za njega, kao i za roditelje mojih prijatelja sa sličnim problemima, bilo bi jako strašno da sada budu zatvoreni u svojim stanovima jer im lekar preporučuje svakodnevnu šetnju i izlazak na svež vazduh. Sve me to jako brine i ne bih želela da se ovaj moj intervju shvati da ima nešto protiv cele ove situacije. Ja sam totalno apolitična, ali pričam u svoje lično ime ono što me lično pogađa, kao i 99 odsto naroda. Oni ne mogu svi javno izneti svoje mišljenje i ne mogu se čuti, ali ja mogu i zato sam prihvatila da razgovaram sa vama na ovu temu”, rekla je ona.

Pevačica ističe da predlagala majci da uzme odmor ili bolovanje da oca ne bi izlagala riziku da se zarazi, ali ona je nije poslušala.

“Moja majka je medicinski radnik. Kada su demonstracije i kada je policija u prvim redovima, tako su i medicinari u prvim borbenim redovima protiv korone, odnosno da spreče koronu i pomognu bolesnicima. Ja sam mamu savetovala da uzme bolovanje i malo se odmori. Ona to nije prihvatila. Dakle, svoj život izlaže zarazi. Ali, nije problem da se ona razboli. Jaka je i preguraće. Problem je da ne prenese tati, a njegov imunitet je totalno narušen. Ne samo ona, već svi medicinari koji rade i uredno obavljaju svoj posao su veliki heroji. Nekim medicinarima su smanjili plate po 30.000 dinara, a obećavalo se da će im svima podići 10 odsto. Od toga, naravno, nema ništa. Ponosna sam na svoju majku i oca”, završava Kaća.

POSLEDNJE VESTI