Estrada ne spušta cene: Za nastup traže i do 15 hiljada evra

Koronavirus paralisao je pola sveta, ali i domaća estrada našla se na velikim mukama kako preživeti ova krizna vremena.

Međutim, ovo ne važi za sve izvođače jer postoje i oni koji uprkos pandemiji rade punom parom ne hajući mnogo za razne zabrane, mere i ograničenja.

Pojedini estradnjaci sa nastupa odlaze punih džepova, ali i njihovi menadžeri, pa tako pojedinci po nastupu budu teški i po 14.000 evra.

Iako su Krizni štabovi zemalja u okruženju nametnuli surova pravila za noćni život, ograničeno radno vreme, smanjen broj gostiju, to nije sprečilo pojedine pevačice i pevače da uprkos svemu tome zarade pozamašnu novčanu sumu. Za njih nikakva ograničenja i mere nisu bila prepreka da nastave sa svojim poslom kao u najsrećnija vremena.

Uprkos malim posetama, neki izvođači, iako se očekivalo da će smanjiti cenu svojih gostovanja, nisu to uradili nego su zadržali čvrsto cene svojih gostovanja.

S druge strane, bilo je i manji broj onih koji su neznatno spustili cenu svojih gostovanja kako bi se održali u poslu uprkos galopirajućoj pandemiji.

Kako Nova.rs saznaje iz izvora bliskih srpskoj estradi, klubovi i splavovi nametnuli su posebne uslove za jaka gostovanja. Naime, ukoliko je skuplji izvođač, onda su se vlasnici objekata dosetili načina za dodatnu zaradu. Pa su tako uslovi za mesto u lokalu sledeći: ukoliko gosti žele separe, moraju da izvoje posebno novac za mesto, a posebno za flaše pića. Međutim, to ne važi za sva gostovanja već za samo ona jača poput nastupa Bube Korelija i Jale Brata, Jelene Karleuše, Nataše Bekvalac…

Bez obzira na sve to, klubovi su i dalje posećeni pa su sve strane zadovoljne – i gosti, i vlasnici, i pevači. Samo što je većina klubova i splavova zaštićena, te se na samom ulazi meri temperatura gostima, a zaposleni su zaštićeni opremom od glave do pete.

Ekipa našeg portala pozvala je poznate estradne menadžere, koji su potvrdili naša saznanja.

Goran Lečić Leka, koji u svojoj “Infinity” produkciji drži preko 17 pevača, među kojima su Dejan Matić, Radiša Trajković Đani, Katarina Živković, Dara Bubamara, Sloba Radanović i drugi, ističe da je pevačima ista cena kao i pre pandemije, ali da ponekad u dogovoru sa vlasinicima klubova pogađa drugu cenu.

“Honorar se nije menjao, bar ne u mojoj produkciji. Cena je ista, ali dešava se da nekad spustimo. Nismo ni mi kraj srca i razumemo celu ovu lošu cituaciju koja je generalno zahvatila celu muzičku industriju i svi smo na gubitku. Zašto i ne izaći u susret ako je nekome puno da plati za nekog pevača? Sve je stvar dogovora”, rekao je Leka.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.