Folkerka guta lekove bez recepta?! Na korak od epilepsije

Pije na svoju ruku

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pije na svoju ruku

Katarina Živković priznala je da preventivno uzima lekove na svoju ruku i tako ozbiljno sebe dovodi u opasnost.

„Nije dobro da zdrava osoba uzima paracetamol svakog dana, a pogotovo ne pred spavanje više puta. Taj lek služi da snizi temperaturu tela i ukloni bolove. Pritom ima dejstvo poput bromazepama, što znači da uspavljuje,“ kaže izvor Sveta, inače lekar.

„Ne smem ni da pomislim šta sve može da joj se dogodi kada se nakljuka paracetamolom i legne da spava. Može da joj obori normalnu temperaturu tela, pa da, daleko bilo, dobije epileptični napad u snu i izgubi glavu. Pored toga, može i da se otruje,“ nastavlja izvor.

„Normalno je da kada oseti simptome prehlade popije kesicu paracetamola da ih ublaži i što pre ozdravi, ali suludo je uzimati lekove na svoju ruku. Ako ga Kaća stvarno uzima da bi se relaksirala i naspavala kao što kaže, to svakako nije rešenje,“ za SVET objašnjava lekar, koji želi da ostane anoniman.

Nije zabrinuta

Ali Kaću to ne brine.

„Šta je tu loše? Pijem ga pre spavanja. Nisam jedina koja to radi. Pričala sam baš na lajvu sa Dragicom Zlatić. I ona pije, a i Aleksandra Mladenović voli da ga `drmne`. Meni pomaže da se naspavam i budem odmorna. Relaksira mi mišiće posle treninga,“ kaže folkerka i savetuje:

„Evo, probajte i vi. Posle treninga popijte i bićete kao novi. Nisam baš luda da popijem pet kesica, pa da se ubijem. Jedan ili dva u krajnjem slučaju. Nije to ništa strašno,“ kaže Kaća.

POSLEDNJE VESTI