Prati nas

Život

Otac Filipa Kapisode: Nemam snage da se čujem sa Ksenijinom majkom!

Petgodina od tragičnog događaja! (foto: Svet)

Petgodina od tragičnog događaja! (foto: Svet)

Šesnaestog marta navršava se pet godina od kobnog trenutka kada je maneken Filip Kapisoda iz vatrenog oružja usmrtio pevačicu Kseniju Pajčin, a zatim iz istog oružja presudio i sebi.

Porodice Pajčin i Kapisoda godinama se bore s bolom zbog gubitka svoje dece, i to ni vreme ne može da ublaži. U iskrenom razgovoru za Kurir Filipov otac Mića Kapisoda priznaje da i dalje nema snage da pozove Ksenijinu majku.

“Ne dirajte mi u rane. Nemam snage da se čujem sa Ksenijinom majkom. Kako vreme prolazi, sve mi je teže. Čini mi se da u početku nisam ni bio svestan količine bola koju je donela ova tragedija, ali kako vreme prolazi, sve više mi nedostaje moj Filip”, s dubokim uzdahom priča Kapisoda.

U Filipovom domu na Cetinju poslednjih pet godina kao da je vreme stalo. Samo se uspomene ljubomorno čuvaju.

“Njegova soba i dalje je netaknuta. Tamo gotovo da ne ulazimo. Čuvamo slike i uspomene na njega. Ohrabruje nas samo činjenica da ga prijatelji nisu zaboravili već nas često posećuju. U stalnom smo kontaktu s Gogom, ona nas obilazi. Dolazi nam i Petar, koji brine o nama nakon Filipove smrti. Šta ćemo, preživljavamo”, završava priču duboko ožalošćeni otac.

Iako je bilo insinuacija o tome da su se Ksenijina majka Ljubica i Filipov otac Mića nedavno prvi put čuli nakon tragedije, do toga ipak nije došlo. Dve porodice dostojanstveno svaka u svom bolu čuvaju sećanje na svoju decu.

2 komentara

2 Comments

  1. jaca

    14. 03. 2015. at 19:57

    Kako je ona bila lijepa…uh anđele počivaj u miru.

  2. Mare

    14. 03. 2015. at 23:02

    Ja i dan danas slusam njene pesme ja you tube ): bas mi nedostaje. Ksendza je bila zaista posebna ): “Ko jos moze nama da odoli, ko jos moze s’nama da se bori ti na to nisi bio spreman…”

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top