Otac je pretukao, morala da igra: Jelena Dokić podelila jezivu fotografiju iz mladosti

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Bivša teniserka Jelena Dokić, iza koje je blistava karijera, ali i veoma traumatičan život poslednjom objavom na Instagramu, dovela je do suza svoje pratioce.

Bivša teniserka je u svojoj biografiji „Nesalomiva“ opisala brojne potresne detalje iz svog života. Između ostalog i da je bila psihički i fizički zlostavljana od svog oca Damira Dokića. A, sad je jedan od traumatičnih događaja podelila i sa pratiocima na Instagramu. Uz potresne reči nalazi se i fotografija Jelene Dokić, koja potvrđuje sve ono što je bivša teniserka napisala.

„Natečene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći pravo u moje potkolenice jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene dve nedelje kasnije i još uvek sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina. I dan-danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane je ožiljak. Preživela sam, ali neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost. Zašto ova objava? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore nego što sam ja ikada prolazila,“napisala je Jelena, pa dodala:

https://www.instagram.com/p/Cqr2E11JyAZ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=82eb5f62-4d16-40ec-922b-303caadc8e29

„Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta.

Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo želim da znaju da ih razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije tvoja krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška. Ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Dolazite li od nekoga ko je bio tamo, napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć,“ napisala je bivša tenisreka.

Fotografija Jelene Dokić, ali i njena ispovest podsticaj su milionima žena da se odupru nasilju i da potraže pomoć, što je lepoj teniserki i jedini cilj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI