Pevač osuđen za seriju silovanja preti da će razotkriti lanac poznatih pedofila

Taman kada biste pomislili da slučaj R Kellyja ne može biti bizarniji, izvor blizak pevaču tvrdi da on planira da sarađuje sa tužilaštvom i da otkrije imena pedofila iz muzičke industrije kako bi smanjio svoju zatvorsku kaznu.

Kelly navodno tvrdi da će otkriti imena drugih javnih ličnosti koji učestvuju u nelegalnim seksualnim radnjama sa maloletnicama. Među imenima koja pominje nalazi se i jedan „planetarno popularni pevač“, ali i „poznati reper“.

Kelly je do sada sarađivao sa najvećim imenima muzičke industrije. Izvor blizak pevaču navodi da će zbog smanjenja zatvorske kazne i eventualne nagodbe sa tužilaštvom otkriti sve što bude potrebno.

Podsetimo, američka R&B zvezda R Kelly proglašen je krivim 27. septembra ove godine pred sudom u Njujorku za seriju seksualnih prestupa, među kojima je višegodišnje vođenje „sistema“ seksualnog iskorišćavanja mladih žena, među kojima i maloletnica.

Pedesetčetvorogodišnji pevač, najpoznatiji po hitu „I Believe I Can Fly“, takođe je proglašen krivim za „seksualnu trgovinu“. Kellyju se sudilo za iznudu, seksualno iskorišćavanje maloletnica, otmicu, korupciju i prisilni rad, u razdoblju od 1994. do 2018. godine.

Suđenje je trajalo pet i po nedelja.

Tužioci su rekli da je Kelly iskoristio svoju slavu i harizmu kako bi pronalazio žrtve, a među njima bi neke izabrao i iz svoje publike na koncertima, uz pomoć svoje pratnje.

Svedoci kažu da su se žrtve često nadale da će im Kelly pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost i u suprotnom ih kažnjavao.

Pevač, čije je pravo ime Robert Silvester Kelly, jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo.

Povezane vesti