Search
Close this search box.

R. Kelly uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja

Pevač R. Kelly priveden je juče, nakon što je optužen po više tačaka za seksualno zlostavljanje, od čega se devet tačaka odnosi na maloletna lica, objavili su američki mediji.

Zvezda R&B-a već decenijama se suočava s navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, uključujući tu i tinejdžerke. Nikad pre nije bio optužen i uvek je negirao sve navode o krivičnim delima, uprkos postojanju dokaza. Kelly bi trebalo da se pojavi pred sudom u Čikagu, gde i živi, upravo na Dan žena 8. marta. On se predao policiji, a njegov advokat rekao je da je pevač šokiran.
Dve žene u četvrtak su izjavile da ih je R. Kelly izvukao iz gužve na žurci nakon koncerta u Baltimoru sredinom devedesetih, u vreme kada su obe bile maloletne. Latresa Scaff i Rochelle Washington rekle su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Njujorku da je R. Kelly imao seksualni odnos sa jednom od njih dok je bila pod uticajem marihuane i alkohola i „nije mogla da da svoj pristanak“. Scaff je rekla da je tada imala 16 godina, a Washington 15, preneo je AP. Pevačevo hapšenje došlo je gotovo mesec dana nakon što je objavljena dokumentarna serija Preživeti R. Kellyjau kojoj su njegove žrtve, uključujući bivšu suprugu, iznele optužbe da ih je zlostavljao.

POSLEDNJE VESTI