Search
Close this search box.

Nakon dokumentarca: Istraga protiv R. Kellyja jer je zlostavljao devojke u kultu

Mandatory Credit: Photo by Suzanne Cordeiro/REX/Shutterstock (8468023k) R. Kelly R. Kelly in concert at Bass Concert Hall, Austin, USA - 03 Mar 2017
Tužilaštvo u američkog državi Georgia pokrenulo je istragu protiv repera R. Kellyja zbog optužbi koje su iznete na njegov račun u dokumentarcu Preživeti R. Kellyja, emitovanog prošle nedelje na kablovskom kanalu Lifetime, a u kome su ga žene optužile da ih je držao zatvorene u „kultu“ protiv njihove volje.
Kako pišu američki mediji, trenutno se istražuje kuća u kojoj je u svakom trenutku bilo više od šest devojaka, članica kulta ovog muzičara, protiv koga je 2008. podignuta optužnica zbog pedofilije, koja je kasnije ukinuta. Istražitelji su već intervjuisali Asante McGee, devojku koja se pojavila u dokumentracu, koja je detaljno opisala način na koje su žene bile zatočene protiv svoje volje u domu Kellyja. Prošle godine, ona je za Buzzfeed izjavila: „R. Kelly je najdivnija osoba na svetu, ali Robert je đavo,“ aludirajući na njegovu podvojenu ličnost.
Policija je kontaktirala i Joycelyn Savage, naredivši joj da dođe na saslušanje. Iako ona tvrdi da je svojom voljom bila sa reperom, njena porodica i prijatelji veruju da joj je on isprao mozak. U dokumentarnom serijalu pojavljuju se i John Legend, bivša supruga Andrea Kelly, kao i žrtve Lizette Martinez, Sparkle i Lisa VanAllen. Tokom snimanja dokumentarca u septembru prošle godine, maskirane osobe upale su na set i pretile snimateljima i učesnicama u emisiji, ne bi li na taj način sprečili njegovo emitovanje.
O ovom slučaju već se pisalo 2017. godine, kada je jedna od bivših pripadnica ‘kulta’, Jerhonda Pace objavila video-snimak u kojem objašnjava šta se sve dešavalo u domu pevača. “Odlučila sam da ne želim više da živim u strahu, i da neću više da ćutim.” rekla je Jerhonda u njenom video-priznanju, dodajući: “Bila sam žrtva seksualnog, fizičkog i psihičkog nasilja.”. Jerhonda je istakla da je seksualno zlostavljanje bilo najgore, dodajući da se nada da će devojke koje su još uvek u pevačevoj kući pronaći snage i hrabrosti da odu. “On te želi samo za sebe” rekla je ona, objašnjavajući kako je zapala u kandže kulta.

POSLEDNJE VESTI