Search
Close this search box.

Pevačica isprozivala koleginice otvorenim pismom: Pevate o golotinji, a meni spočitavate što pevam o ljubavi

SAN DIEGO, CALIFORNIA - OCTOBER 11: Lana Del Rey performs on stage at Cal Coast Credit Union Open Air Theatre on October 11, 2019 in San Diego, California. (Photo by Daniel Knighton/Getty Images)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Lana del Rey izazvala je pometnju na internetu, objavom na Instagramu u kojoj kritikuje trenutno stanje na muzičkoj sceni.

Ona je otvoreno pismo naslovila „Pitanje za kulturu“, a potom istakla da su na snazi dvostruki standardi.

„Sada kada su Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj i Beyoncé bile na prvim mestima top lista sa pesmama o tome kako su seksi, ne nose odeću, imaju seks i varaju… mogu li ja da se vratim pevanju o tome kako sam zaljubljena, čak iako veza nije savršena ili plesanju za novac ili čemu god želim, bez da budem osuđena ili da kažu kako glamurizujem nasilje???“ upitala je Lana.

„Dosta mi je ženskih pisaca i alternativnih pevačica koji kažu da ja glamurizujem nasilje, a u realnosti, ja sam glamurozna osoba koja peva o realnim situacijama i nasilnim vezama kojih ima svuda u svetu.“

https://www.instagram.com/p/CAcQPuBJdir/

„Mislim da je patetično to što ljudi kažu kako ja vraćam žene stotinama godina unazad mojim stihovima, koji nisu ništa više od pesničke slobode u kojima pevam o ponekad submisivnoj ili pasivnoj ulozi u vezi,“ nastavila je ona.

„Pevala sam iskreno i optimistično, o vezama u kojima sam bila. Imam vesti za vas: ista je situacija. To su bila moja iskustva u trenutku kada sam snimala te pesme. Zato hoću da kažem da mi je dosta odvratnih kritika, koje sam dobijala sve do nedavno, ali mislim da su istovremeno one omogućile drugim ženama da prestanu da nameštaju osmeh i pevaju o čemu god žele u muzici koju prave,“ napisala je del Rey.

„Moja osećanja ću detaljno iskazati u naredne dve knjige poezije koje ću objaviti. A sigurna sam i da će se tragovi ovoga o čemu pričam osetiti na mom novom albumu koji ću objaviti 5. septembra,“ završila je.

I dok su mnogi na twitteru podržali pevačicu, više je onih koji su je osudili, pa čak i optužili da joj smeta uspeh tamnoputih žena, koje su i same „na meti kritika zbog toga što se ne stide svoje seksualnosti.“

Interesantno, ubrzo po objavljivanju ovog pisma, Lanin Instagram nalog je hakovan, a prema pisanju američkih medija, haker se nalazio u kući Demi Lovato.

POSLEDNJE VESTI