Roditelji nazvali decu po Deanerys, sad besni na autore Igre prestola

SPOILER ALERT Ukoliko pratite seriju “Igra prestola”, a još niste gledali poslednju epizodu, nemojte dalje čitati ovu vest, pre nego što vam pokvarimo sva “iznenađenja”.

Ludilo Daenerys Targaryen u ovonedeljnoj epizodi serije razljutilo je mnoge obožavaoce popularne TV serije, a naročito one koji su prethodnih godina svojoj deci davali ime po “Majci zmajeva”.

Na kablovskom kanalu HBO u toku je emitovanje poslednje, osme sezone Igre prestola, jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Kritičari nisu blagonakloni prema raspletu čuvene epsko-fantastične sage, pa je tako epizoda koja je emitovana u ponedeljak najlošije ocenjena na sajtu Rotten Tomatoes od početka prikazivanja 2011. godine.

No, nisu samo kritičari razočarani. Obožavaocima se baš i ne dopada odluka scenarista da voljena kraljica Deneris Targerijan krene stopama svog oca – “Ludog kralja” Erisa – i u napadu osvetničkog besa, uz pomoć svog zmaja, spali desetine hiljada nevinih ljudi u Kraljevoj Luci.

Naročito su razočarani roditelji koji su prethodnih osam godina svojoj deci davali ime po Daenerys, prenosi N1. Naime, prema zvaničnoj statistici, više od 4.500 dece u SAD nosi ime po likovima iz “Igre prestola”, od kojih 560 Khaleesi (kraljica Dotraki naroda, titula koju Deneris nosi od prve sezone), a 163 Daenerys.

Estrada, majka šestogodišnje Khaleesi, rekla je američkim medijima da je šokirana poslednjom epizodim, prenosi “Independent”.

“Bilo je nekako razočaravajuće što je njena želja za moći prevladala. To nije bilo kul”, rekla je Estrada kojoj se i dalje dopada “kul i moćno” ime koje je dala svom detetu, iako je poslednja epizoda potpuno promenila ono što predstavlja.

Katherine Acosta, majka jednogodišnje devojčice koja se takođe zove Kalisi, kaže da, uprkos svemu, i dalje podržava Deneris u seriji.

“Dala im je mnoge opcije. Kaže vam: ‘Hoćete li se zakleti na vernost ili ne?’ Tako da ne znam zašto su svi toliko iznenađeni. Radila je to i ranije. Ako je izdate, ako se ne pokorite, vidite šta se dešava”, pravda Katherine svoj omiljeni lik.

Povezane vesti

Back to Top