in

Romana čeka avion za Beograd, a onda će reći „istinu“


Pevačica Romana Panić puštena je iz zatvora u Brizbejnu tokom vikenda i trenutno se nalazi u Imigracionom centru, odakle treba da bude deportovana u Beograd.

Siniša Medić, Romanin dugogodišnji prijatelj i nekadašnji PR kratko je potvrdio za Nova.rs da se čuo s pevačicom i da će se ona po povratku u Srbiju obratiti medijima.

“Da, čuli smo se pre par dana. Za prijatelje treba da smo tu i u dobru i u zlu. Ona moj prijatelj i to će ostati ma šta god da se desilo. Uskoro stiže u Beograd. Čeka se let. Dobro se oseća i pozitivna je, ona je jaka žena”, rekao je Siniša.

On je otkrio da će Romana po povratku u Beograd otići na odmor, nakon čega će se obratiti medijima.

“Uslediće odmor od svega, a onda će se obratiti svim medijima i razjasniti šta se zaista dogodilo, šta je istina, a šta laž”, izjavio je Medić za Nova.rs.

Podsetimo, Romana Panić i Filip Mrkajić uhapšeni su u junu ove godine zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i osuđeni su na 14 i 12 meseci zatvora.

Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da “napune svoje novčanike”, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Mrkajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16, a pored toga što će morati da vrate novac, osuđeni su na 14 i 12 meseci, s tim što će Romana biti puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.