Ruski jutjuber u prenosu uživo usmrtio trudnu devojku

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Ruski jutjuber Stas Riflaj uhapšen je nakon što je zaključao svoju trudnu devojku na terasu i pustio je da se smrzne do smrti, i to zbog 1.000 dolara, prenosi britanski „The Sun“.

Jedan obožavatelj popularnog jutjubera, obećao je pomenutu sumu novca, ukoliko Stas natera svoju trudnu devojku Valentinu Grigorijevu da izađe na terasu samo u donjem vešu. Njegov zadatak je bio da je zaključa i ostavi na terasi, iako je temperatura bila ispod nule.

Valentina se nalazila u ranom stadijumu trudnoće, a ubrzo nakon što je Riflaj zaključao na terasu, umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je to niza reakcija u onlajn zajednici. Ubrzo su počeli da pristižu zahtevi za hitnom zabranom internet “nasilja u stvarnosti“, koje je lako dostupno svima, pa čak i deci.

Stanislav Rešetnikov, poznat kao Stas Riflaj, ceo je događaj emitovao uživo, sve do trenutka kad je shvatio da nešto nije u redu s Valentinom.

Kada je shvatio šta je uradio, jutjuber je devojku stavio na kauč i krenuo s oživljavanjem. Na snimku se može čuti kako panično doziva njeno ime.

Snimak je u trenutku emitovanja pratilo čak 10 000 korisnika Jutjuba, a Stas je prekinuo snimanje nakon dolaska hitne pomoći koja je mogla samo da konstatuje smrt mlade devojke.

Jutjuber je ubrzo nakon toga uhapšen. Prete mu dve godine zatvorske kazne ako forenzičari dokažu da je razlog smrti hipotermija.

POSLEDNJE VESTI