Prati nas

Serije

Sarah Michelle Gellar: Buffy je bila feministkinja svoje generacije

Prva epizoda serije prikazana je 10. marta 1997. godine (foto: Fanpop)

Prva epizoda serije prikazana je 10. marta 1997. godine (foto: Fanpop)

Zvuči neverovatno, ali prošle su tačno dve decenije od početka prikazivanja serije Bafi, ubica vampira i kultna serija i njena glavna junakinja Buffy Summers, ali i vampiri i vukodlaci, osvojili su srca publike još dok taj žanr nije postao planetarno popularan deceniju kasnije.

Glavna glumica Sarah Michelle Gellar proslavila je jubilej objavivši na svom Instagramu esej posvećen ulozi koja je proslavila i junakinji, koja je, po njenim rečima bila ‘feministkinja svoje generacije’.

“Pre dvadeset godina na današnji dan imala sam veliku privilegiju da Buffy donesem na vaše male ekrane prvi put. Put dotle je bio dug i pun prepreka. Najpre je snimljen film, onda su nam odbili pilot serije i na kraju smo na sredini sezone dobili termin na tada malo poznatoj mreži. Te prva sezona smo voleli da kažemo da smo mala serija koja može da uspe. Iako sam prepoznala potenijal, ne mislim da je iko pretpostavio da ćemo trajati toliko godina. Kao glumac, priželjkujete ulogu koja će ostaviti traga i biti upamćena zauvek, ali Buffy je mnogo više od toga”, napisala je Gellerova.

Ona se posebno zahvalila i kolegama Jamesu Marstersu, koji je glumio Spikea, njenog dečka (i povremenog neprijatelja u seriji), Davidu Boreanazu, svom tragičnom ljubavniku Angelu, i naravno Alyson Hannigan, svojoj najboljoj drugarici Willow, kao i reditelju Jossu Whedonu. A posebnu zahvalnost uputila je fanovima serije čija je ljubav prema junacima i održala seriju sedam godina na malim ekranima.

loading...
2 komentara

2 Comments

  1. korisnik

    13. 03. 2017. at 02:42

    Niste ispravno preveli njenu poruku fanovima. Bafi je u petak ceo dan bila svetski trend na twitteru, 20 godina od početka emitovanja.

  2. korisnik

    13. 03. 2017. at 03:02

    She’s a feminist challenge to gender hierarchy. Pogrešno ste preveli dosta toga. Ovo je najbolja serija koju sam gledao u svom životu i voleo bih bar jedan vrhunski članak o njoj. To je sve.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Serije

To Top