Seka Aleksić: Ne daj se, kraljice

Seka o problemima žena u Srbiji

 

Seka o problemima žena u Srbiji

Po ugledu na svetske zvezde i neke od domaćih zvezda počele su da se bave osvešćivanjem javnosti kada su tabu teme u pitanju. Folk pevačica Seka Alekisić iskreno iznosi razne stavove na svom blogu.

U novom blog postu ona savetuje žene da budu odgovornije kada se radi o njihovom zdravlju. Poručuje im da koriste kontracepciju, jer seks više nije tabu tema. Kontracepcija će žene zaštiti od raznih polnih bolesti, koje vrebaju i, kako kaže Aleksićeva, ‘‘odavno je rečeno BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI”.

Glavna tema Sekinog posta jesu rak materice i rak dojke. Pevačica poručuje: ”…Manite se raznih tekstova u kojima piše koje žene spadaju u rizičnu kategoriju, a koje ne, ne računajte ni na genetsko nasleđe ukoliko se u vašoj porodici  generacijama u nazad ova opaka bolest nije dogodila. Imajte na umu da SVAKOJ ŽENI  MOŽE DA SE DESI!”.

Seka se osvrnula na još jedan ozbiljan problem u našoj zemlji, koji se tiče muško-ženskih i porodičnih odnosa. U pitanju je zlostavljanje žena.

“U vezi, ili braku, ukoliko JEDNOM ali JEDNOM vaš muškarac nastupi agresivno prema vama, ako vam JEDNOM udari šamar – ne obazirite se ni na šta, pokupite se i idide. Šta god on rekao, koju god priču vam “prodao”, na kakav god afekt se vadio, URADIĆE TO PONOVO. Svesna sam mnogih stvari: i nemaštine, i srama, ali ne dozvolite da budete žrtva nekog ko se iživljava nad vama, nemojte da ćutite, obratite se za pomoć, nemojte se fizički suprostavljati, već prosto se obratite nadležnim institucijama. Ja se nadam da će ova država da se više posveti i poradi na zaštiti žene”, poručuje pevačica.

O čemu je Seka još  pisala pročitajte ovde.

Povezane vesti

Back to Top