in

Šerbedžiju udarila struja dok je glumio Nikolu Teslu


Rade Šerbedžija otkrio je da je za dlaku izbegao smrt, kada ga je udarila struja od fena za kosu i bacila ga na drugi kraj dnevne sobe.

Poznati glumac, koji priprema novi projekat o Nikoli Tesli, otkrio je da se nemili događaj dogodio tokom snimanja serije 1977. godine, u kojoj je igrao velikog naučnika. Dok se pripremio za ulogu, malo je falilo da pogine.

„Glumački posao nosi rizik. Zato sam i naučio sve postupke i eksperimente. Zvučaće, možda, malo banalno, ali moram da ispričam. Zamalo da poginem kod kuće, i to od fena za kosu. Na snimanjima sam izlazio na kraj sa džinovskim transformatorima, a kod kuće me struja bacila na kauč. To je bila valjda neka opomena,“ ispričao je glumac.

„Igrati velikog čoveka znači snositi veliku odgovornost. Velika ličnost često „pojede“ glumca. Predstava svih ljudi o Tesli je jedinstvena. On je bio veliki, genijalan čovek. E sad, treba znati kako da predstaviš tog velikog čoveka. Nemam čega da se bojim. Učinio sam koliko sam mogao. Proučio sam ono što je najbitnije kod Tesle, a o čemu se malo zna. Za Teslu svi znaju, ali malo ko zna o njemu,“ dodao je Šerbedžija.