Severina obradila pesmu Đorđa Balaševića, i on uopšte nije srećan zbog toga

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Instagram/severina)

Pre nekoliko dana u regionalnim medijima pojavila se vest da je županjski sud doneo presudu po kojoj će Severina i Milan Popović deliti starateljstvo nad sinom Aleksandrom.

U znak podrške prevačici je nakon toga na društvenim mrežama pokrenuta inicijativu #ijasammajka, a Seve se svima koji je podržavaju u borbi za detetom zahvalila obradom emotivne balade Đorđa Balaševića, Uspavanka za dečaka.

Iako se na Facebooku zahvalila, između ostalog i ‘njenom dragom Balaševiću na ovoj pesmi’, čini se da Severina od kantautora nije dobila dozvolu za snimanje ove numere, što je potvrdio i sam pevač, napisavši na profilu svoje ćerke Bebe Balašević poduži post i tome kako je Uspavanka za dečaka nastala i koliki lični značaj ima za njega.

(foto: Screenshot)

„Aleksa se rodio devedesetpete. Stara porodična kuća se rušila tog leta, i Olja je s njim, i naše dve devojčice preko noći morala da pobegne ispod krova koji je curio na sve strane. U temelje tog Skadra, ugradio sam Uspavanku Za Dečaka….“, objasnio je pevač i u natavku eseja se osvrnuo na razne ‘lopove’ njegovih priča.

„Ne znam da li u nekom horoskopu postoji ‘Godina lopova’? Ali mogao bih štošta reći o prethodnim decenijama. Sreo sam tipa koji je ne trepnuvši prekrstio Vasu Ladačkog u Sava Lađarski. Pa taj film nazvao Jesen stiže, dunjo moja. S neočekivanim nastavkom Konji vrani. I jednog drugog, koji je pod maskom poštovaoca napravio takozvani ‘tribute band’, lepio svoje plakate preko mojih, da bi čak jednom na svirku pozvao i Duju, da zameni svog pijanistu koji uzgred zarađuje glumeći Duju?  Navikao sam, dakle, da čerupaju ‘veliku ribu talenta.’ I dok ovo pišem, verovatno ‘razni sezonci’ bez pitanja uredno izvode moje pesme, ali vadi me bar to što publika još uviek bez po muke razlikuje ‘pravog’, od svih tih ‘kineskih Balaševića'“, napisao je Đole.

https://www.youtube.com/watch?v=dju19f38HU4

„No, s Uspavankom je ipak nešto drugo… Ta pesma je lična. I nemojte mi govoriti da su sve lične? Jedno je ako neko mazne batak s astala iz Al se nekad dobro jelo, ili zaviri u karte Bože zvanog Pub, a drugo kad za jednokratnu upotrebu izdžepari stih iz zaljuljane kolevke. Jedva sam je otpevao na probi u Beču, devedeset devete, bio je to slom, sad znam, naprosto sam stao kad je trebalo izgovoriti ‘lavče moje’, i čitav minut nisam mogao ni da se pomerim, ni da izustim reč. Beba je tad bila teško povređena u nesreći, vojska me je na dva dana pustila preko granice, izmislili smo taj ‘antiratni koncert’ samo da iskamčimo potvrdu, i da vidim porodicu koju nisam video više od mesec dana“, piše on.

Iako u ni jednom trenutku nije napisao koga u tesktu proziva, njegovim obožaocima bilo je jasno o kome se zapravo radi.

POSLEDNJE VESTI