Prati nas

Život

Snežana Dakić: Zašto me nazivaju ‘ružnom babom’?

(foto: Instagram)

(foto: Instagram)

Voditeljka Snežana Dakić se u kolumni za list Informer dotakla tema lepote, starenja i diskriminacije, a poseban savet uputila je ženama.

“Nedavno sam dobila komentar od jedne žene na Instagramu da sam ‘ružna baba’. Lepota je relativan pojam, samim tim je i u oku posmatrača, a o ukusima se ne raspravlja”, započela je Snežana.

“Deo koji ne razumem je ‘baba’. Ne zato što imam problem sa godinama. Pomirena sam sa prolaznošću i mladosti i lepote”, nastavila je ona i dodala da ne krije godine, da se trudi da brine o sebi koliko god može, kao i da je zadovoljna svojim izgledom.

Činjenica da jedna žena diskriminiše drugu samo zbog godina, navela ju je na razmišljanje. “Šta onda da očekujemo od muškaraca? Da nas otpišu kad napunimo 30? Ako smo babe sa 45, šta smo onda sa 55, 65, 75?”, upitala je Dakićeva.

Voditeljka je zatim objasnila da žene u srednjim godinama neretko izgledaju mnogo bolje nego u mladosti zahvaljujući zdravoj ishrani i treninzima, a da su samosvest i nezavisnost osobine koje ih krase, što muškarci obožavaju. “Kada te izabere žena koja zna šta hoće i šta je kvalitet, onda si stvarno frajer. Takvoj ženi nije lako zamazati oči.”

(foto: Instagram)

(foto: Instagram)

“Ali avaj, slutim da su baš te prednosti ono što muči druge žene, kojima bi bilo lakše da nas otpišu u staro gvožđe da bi njihovi osrednji životni dometi mogli da se smatraju za dovoljne”, iskrena je Snežana.

Za kraj je poručila svima da ne nazivaju žene “ružnim babama”, a mlade žene je savetovala da je najvažnije da same grade svoj život i da ne očekuju da će dobrom udajom ili “švaleracijom” rešiti sve probleme. “Znate, čak i da vam pecanje pođe od ruke, neće dugo proći dok vas vaš ulov ne proglasi za potrošnu robu, glupaču ili babu”, zaključila je ona.

Najnoviju štampu u digitalizovanom obliku čitajte na Novinarnica.net

2 komentara

2 Comments

  1. realno

    02. 08. 2016. at 10:15

    Stvarno je ejdžizam sraman. Žena izgleda dobro ne samo za svoje nego za bilo koje godine a pljuju je oni koji su zapušteni i u dvadesetim

  2. Dane

    02. 08. 2016. at 21:38

    Snezanu sam prosle godine video uzivo. Ona izgleda ne dobro, vec odlicno!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top