in

Sprečena tragedija: Uhapšen mladić koji je najavio napad na Arianin jučerašnji koncert

Ova generacija će zauvek pamtiti tragični napad na koncert Ariane Grande u Mančesteru, gde su živote izgubila 22 mlada fana. Zbog ove tragedije organizatori koncerta i festivala su sada mnogo obazriviji, pa je tako sprečen još jedan napad koji je trebao da se desi na Arianinom koncertu na Kostarki.

22-godišnji momak je na arapskom slao pretnje da će izvesti teroristički napad, poput onoga koji se desio u Mančesteru. Samo  12 sati pre koncerta, policija je uspela da uđe u trag i uhapsi potencijalnog teroristu. Nakon hapšenja su pronađena i dva mobilna telefona , sa kojih je napadač slao preteće poruke.

Uhapšeni se pravda da pretnje nisu bile ozbiljne, već da je u pitanju neslana šala. Međutim, iz policije navode da ovakve pretnje shvataju ozbiljno, te ih proveravaju do kraja.

Arianin koncert je održan po planu, ali je obezbeđenje drastično pojačano. Posetioci su morali da prođu kroz čak tri kruga obezbeđenja, a na licu mesta su bili prisutni policajci, hitna pomoć, vatrogasci, ali i agenti tajnih službi.