in

Srpska manekenka prolazi kroz pakao: Zarobljena u Indiji, u strahu za život

Srpska manekenka Tanja Dukić prolazi kroz pakao trenutno, nakon što se obrela u Indiji, gde je bila na putovanju i gde ju je zatekao korona virus.

Ona je sada u Mumbaju i prenosi da se tamo suočava sa potpunom blokadom grada, zabranom izlaska na ulice, maltretiranjem od policije i strepnjom da li će se razboleti od koronavirusa u tuđoj državi.

„Trenutno se nalazim u Mumbaju sa još 50 turista iz Srbije. Ne znamo šta da radimo. Trebalo je pre mesec dana da nas evakuišu odavde. Svakog dana mi prođe kroz glavu šta bi bilo da se razbolim ovde jer je situacija u njihovim bolnicama jeziva. Jako su rigorozni prema nama, u slučaju da nas vide negde van domova, vode nas u karantin jer veruju da mi prenosimo virus, kao da je to od nas počelo,“ započinje svoju priču Tanja, koja često boravi u Indiji, a ovoga puta je otišla kako bi meditirala.

No, ceo ugođaj pokvarila joj je pandemija opasnog virusa.

„Stanje u Mumbaju je strašno! Policija maltretira i tuče ljude na ulicama. Nose maske koje predstavljaju koronavirus… Nisam izašla iz stana 30 dana jer se plašim! Pretpostavlja se da će celodnevni policijski čas biti produžen tokom celog maja. Hranu naručujem, ali stan ne napuštam jer ne želim da rizikujem. Nažalost, živim sama tako da je to dodatno otežalo stvari,“ kaže Tanja za „Alo!“

„U početku je cela ova situacija oko koronavirusa praktično bila „lov na belce“. Mnogi su proterani iz hotela, onima koji su ostali stalno su merili temperaturu i proveravali ih… Užasni su u ophođenju prema ljudima bele puti. Slali su u karantin svakog ko ima malo povišenu temperaturu,“ otkriva manekenka i dodaje:

„Velika je nestašica hrane, rade samo lokalne apoteke i nekoliko marketa, ali nema dovoljno namirnica za sve. Situacija je jako teška. Letovi unutar Indije su zatvoreni do 1. juna, što znači da će vanredno stanje najverovatnije biti produženo do tada. Država izgleda kao mesto duhova. Na Goi čak tigrovi slobodno šetaju ulicama jer praktično na njima nikoga nema,“ otkriva Tanja.

Tanja kaže da bi jako volela da neko reaguje i izbavi Srbe iz Indije kako bi se vratili svojim kućama jer je situacija za njih izuzetno teška.

„Premijer Indije Narendra Modi proglasio je vanredno stanje i svi u državi ga slušaju, a vidim da to, nažalost, nije slučaj u Srbiji, gde naš predsednik Aleksandar Vučić mora da moli ljude da ostanu kod kuće zarad njihovog boljeg sutra. Želela bih da poručim svima da ovu situaciju shvate veoma ozbiljno i ostanu u svojim domovima,“ kaže Tanja.