in

Srpski glumac na sudu demantovao da je prodavao heroin


Suđenje glumcu Branku Vidaković, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu, kao i Iliji Markoviću zbog preprodaje droge, održano je danas u Višem sudu u Beogradu.

Glumac je najpre rekao da se oseća krivim za ono što je pronađeno, a potom istakao da sve što je Marković ispričao ranije pred sudom laž, te da je muzičar pokušao da ga navuče ponovo na drogu, s obzirom da je znao da je na terapiji.

“On je klasičan diler, znao je da sam na terapiji, a ostavio mi je drogu kod kuće, samo da bi me navukao da opet koristim. Posle bi mi, poput drugih, rekao da mu dugujem novac”, rekao je Vidaković na suđenju.

Postupak protiv muzičara Ilije Markovića je bio razdvojen, da bi ga sudija ponovo prispojio sa Vidakovićevim.

Vidaković je danas, prilikom iznošenja odbrane rekao i da zbog odsustva sa ročišta zbog korone “do sada nije znao da je diler promenio priču i okrivio njega za sve”, tvrdeći da je sve laž.

Glumac je rekao da je na dan hapšenja čekao svog prijatelja da mu donese novac, jer je bio u frci s novcem zbog nedostatka posla.

“Ilija mi je rekao da pođem s njim i da će mi on dati 1.500 dinara. Ja sam pristao”, rekao je Vidaković, a potom istakao da ih je policija uhapsila.

On se potom osvrnuo i na vagice koje su nađene u njegovom stanu. Kako je istakao, njih je u doneo upravo Marković, iako se glumac oštro protivio tome.

Sa druge strane, Marković je rekao da je prihvatio krivicu na sebe jer mu je navodno Vidaković zapretio, naime, kako kaže, rekao mu je: “Prihvati, imaš porodicu”.

“Ja sam to shvatio kao pretnju, jer znam da iza njega dolaze opasni ljudi”, rekao je Marković, na šta je Vidaković rekao da nije istina.

Inače, na suđenju su saslušana i tri svedoka, žena od koje je Vidaković iznajmljivao stan, njen sin, kao i pripadnica MUP koja je radila akciju hapšenja. Između ostalog, Milica Bukovski, od koje je glumac iznajmljivao stan, rekla je da nikada nije videla da je Vidaković zakopavao nešto po dvorištu, s obzirom da je muzičar Ilija Marković u svojoj odbrani tvrdio da je Bane zakopavao drogu.