Sve što želite da znate o Diznilendu

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Leto je već ped nama pa sigurno već razmišljate o odmorima i putovanjima. Nakon ovog teksta sigurno ćete poželeti i da posetite magičan Diznilend. Ovo su najzanimljvije činjenice i korisni trikovi o Disney svetu.

Zanimljive činjenice o Disney svetu:

 1. Disney svet je duplo veći od Mehentna.
 2. Zaposleni moraju uvek da kriste dva prsta prilikom pokazivnja pravca, jer se u pojedinim zemljama pokazivanje samo jednim prsto smatra uvredljivim činom. (foto: Instagram)
 3. U Disneyu deca koja se odvoje od roditelja nisu izgubljena, već su odrasli ti koji su zalutali.
 4. Gde god da se nalazite, kanta za smeće nikada nije dalje od 30 koraka. Istraživanja su pokazala da je toliko vremena potrebno pre nego što prosečan čovek odluči da baci smeće na pod. (foto: Instagram)
 5. Od kada je osnovan, Disney svet je zatvoren samo tri puta. Prvi put nakon uragana 1999., drugi put nakon terorističkog napada 11. septembra, i treći put 2002. godine zbog nestanka struje.
 6. Ova kompanija je najveći potrošač vatrometa, i drugi najveći potrošač eksplozivnih naprava (odmah nakon Ministarstva odbrane SAD-a).
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)
 7. Postojalo je pravilo da svi Pixar likovi padaju na pod kada neko uzvikne: „Andi dolazi“, ali ovo pravilo je ukinuto jer je previše zaposlenih dobilo ozbiljne povrede. Sada ćete od njih dobiti odgovoro: „Andi je uvek na fakultetu“.
 8. Svet životinja je trebalo da ima deo posvećen magičnim storenjima, zbog toga postoji zmaj iznad glavnog ulaza.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)
 9. Američke zastave na glavnoj ulici zapravo nemaju 50 zvezda, što znači da oni ne podležu njihovom zakonu o prikazivanju.
 10. Tokom izgradnje replike Marokanskog paviljona, kralj Maroka je poslao svog ličnog arihtektu, čiji je posao bio da nadgleda izgradnju i da se postara da replika bude što vernija.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)

Trikovi koji će vam sigurno koristiti:

 1. Žvake se ne prodaju u Diznilendu, već postoji pravilo poznato kao BYOM (bring your own mints), koje znači da morate da ponesete svoje.
 2. Veliki broj vožnja ima opciju za single rider. Linija čekanja za ovakvu vožnju je mnogo manja, ali bićete primorani da sedite sa neznancem.
 3. Postoji mnoštvo aplikacija koje će vam reći koliko se čeka za koju vožnju. Međutim, one nisu uvek 100% tačne.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)
 4. Dozvoljeno je da ponesete vašu hranu. Zato razmislite pre polaska i upakujete ručak kako biste uštedeli koji dinar.
 5. Alkohol se može naću u gotovo svim parkovima u Walt Disney zemlji, osim u Magic Kingdomu. Jedino mesto gde možete kupiti piće u tom parku, jeste u Be Our Guest restoranu.
 6.  Nemojte se ni truditi da tražite WC u Liberty Squaru. Tamo nema toaleta jer ih nije bilo ni u vreme kolonizacije.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)
 7. Ako vidite ulične telefone u Tomorrowlandu ili u Glavnoj ulici, podignite slušalicu i slušajte razgovor između Disney likova.
 8. Verovali ili ne, ali često se dešava da ljudi pacaju pepeo voljenih osoba na Haunted Mansion vožnji. Tom prilikom zaposleni su primorani da zatvore vožnju dok se zamak temeljno ne očisti.
 9. Želite da znate za koju vožnju se najviše čeka? U pitanju je Peter Pan’s Flight, zato što se non-stop kreće.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)
 10. Veliki ste fan Beatlesa? Stejdž u Engleskoj često organizuje koncert na kojem se pevaju njihove pesme. Uglavnom nastupaju oko 3 sata popodne.
 11. Blizu sporednog ulaza psotoji Singing in the Rain kišobran. Ako kliknete dugme počeće kiša.
 12. Svi toaleti u Animal Kingdomu imaju brave u slučaju da životinje zalutaju, a gosti moraju da pronađu sklonište.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)
 13. Pića koje kupujete u Animal Kingdomu neće imati poklopac, a sve slamčiće su napravljene od kartona. To je mera opreza kojim štite životinje koje slučajno dođu u dodir sa đubretom.
 14. Ovo magično mesto je najpunije pred Božić, prve subote nakon Nove godine, vikend za vreme Dana nezavisnosti i za vreme prolećnog raspusta.
 15. Sa druge strane, najmanje gostiju imaju krajem januara i početkom februara.
  (foto: Instagram)
  (foto: Instagram)

POSLEDNJE VESTI