in

Taylor Swift udarila na Trumpa zbog politike prema LGBT osobama


Taylor Swift politički se aktivirala pre nekoliko meseci, a njeni stavovi sada su jasni i otvoreni, pa se tako ne boji ni da se suprotstavi predsedniku Sjedinjenih Američih Država lično.

Ona je na društvenim mrežama podelila pismo koje je poslala senatoru države Tenesi, Lamaru Aleksanderu u kome ga poziva da podrži zakon koji bi zaštitio Amerikance od rodno ili polno utemeljene diskriminacije.

Istovremeno je kritikovala i predsednika Donalda Trumpa.

„Da američkom građaninu budu onemogućeni poslovi ili smeštaj na osnovu toga kako se identifikuju ili koga vole je, po mome mišljenju, neamerički i okrutno“, rekla je Swiftova.

U pismu je odbacila stav Donalda Trumpa, koji je protiv Zakona dok tvrdi da podržava jednakost za sve.

Stav Trumpove administracije „implicira da postoji nešto moralno pogrešno“ s LGBTQ zajednicom, rekla je Swift.

Ta poruka je „neverovatno štetna za naciju zdravih i roditelja punih ljubavi koje imaju istopolne ili transrodne sinove ili kćeri“, nastavila je ona u pismu.

Pevačica je takođe pokrenula online peticiju koju je potpisalo skoro 60.000 ljudi, 22 sata nakon pokretanja u petak.

Trump ne bi bio Trump da se nije oglasio, pa je tako rekao da pevačica ne zna o čemu priča.

„Sada njenu muziku volim 25% manje,“ a onda pohvalio republikanku Marshu Blackburn, koju Taylor kritikuje. „Ona radi odlične stvari u Tenesiju i siguran sam da Taylor Swift ne zna ništa o tome.“

Zakon o ravnopravnosti je u maju usvojio Predstavnički dom SAD, u kojem demokrati imaju većinu, a Zakon sada razmatra Senat.

Nejasno je hoće li o Zakonu glasati Senat, u kojem republikanci imaju većinu.