Ukrajina odnela pobedu antiruskom pesmom, a Rusija im sada otima Eurosong!

(foto: Screenshot/YouTube)
(foto: Screenshot/YouTube)

Ovogodišnje takmičenje za pesmu Evrovizije ostalo je u znaku brojnih kontroverzi, nakon što je pobedu odnela ukrajinska predstavnica Jamala, otpevavši pesmu 1944, čiji se tekst povezuje sa progonom krimskih Tatara od strane Rusa. Da skandal bude veći, Ukrajina nije osvojila najveći broj glasova ni žirija (u čemu je briljirala Australija) ni publike (u čemu je prednjačila Rusija), ali se popela na prvo mesto nakon sabiranja glasova.

Rusija će, ipak, kako prenosi nemački Bild, imati najviše razloga za slavlje, budući da će Moskva najverovatnije biti domaćin jednog od najpoznatijih muzičkih takmičenja na svetu 2017. godine.

Osim finansijske krize u kojoj se nalazi ova zemlja, a koji svakako utiču na mogućnost organizacije jednog ovakvog spektakla, Ukrajina je dobila upozorenje od EBU-a (Evropske radiodifuzne unije) da će biti lišeni prava da u Kijevu upriliče Eurosong zbog birokratskih problema, neadekvatnih zakona i nezainteresovanosti nekih zvaničnika za takmičenje.

Za 8. decembar je zakazano generalno zasedanje EBU-a, na kom će biti doneta odluka da li će naredna Evrovizija biti organizovana u Ukrajini ili Rusiji.

3 Responses

  1. Sve je otisao u k…c dajte, ovamo kao sve divno pozivaju na mir, toleranciju osudjuju Ruse a pobedu im odnela Ukrajina koja je bukvalno na jako neprofesionalan nacin isporzivala ih i ocrnila, jeste to sve tako bilo ali dajte, znaci sad treba Srbija da peva sta je bilo u Jasenovcu i koliko je Srba stradalo.. strasno i pobedu je svakako trebao da odnese Rus koji je briljirao a ove godine evroviziju necu ni da gledam.

  2. naslov je netacan, ne otima im Rusija organizaciju nego im Ebu oduzima pravo da organizuju zbog neispunjavanja uslova, sto je i logicno taj show gleda preko 200miliona ljudi mora da drzi nivo ako nisu u mogucnosti neka daju taman pravom pobedniku po glasovima naroda :)

  3. Prvo: Pjesma nije antiruska, i gle cuda, zasluzila je pobjedu.
    Drugo: Ne oduzima im Rusija ama bas nista, vec EBU, a to bi znacilo da ce ESC organizovati drugoplasirana, iliti Australija. Da sad ne duzim kako ce biti i sta ako Australija bude organizovala, sve je objasnjeno u pravilniku EBUa, pa ko voli nek izvoli :) U svakom slucaju, Tracaro, bolje se informisi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI