in

Umalo izgorela jer je punila telefon noću! Evo šta NE SMETE da radite nikako!


Sigurni smo da dobra većina vas svako veče pre spavanja koristi mobilne telefone ili tablete. A kada konačno primetite da je vreme za spavanje, stavite telefon/tabled ta se puni, i to odmah pored vas na krevetu ili možda čak i pod jastuk. Ali to je veoma loša ideja.

Ne samo da električni uređaji remete san (što ste verovatno čuli zillion puta do sada, pa nećemo da vam ponavljamo), ali vatrogasna stanica u Njujorku je objavila uznemirujuću fotografiju kako bi nam još jednom pokazala zbog čega nije dobra ideja da spavamo sa telefonom.

Naime, na fotografiji možete videti pregoreo punjač i zapaljenu posteljinu. A verovali ili ne, to se dešava češće nego što izgleda, a deca i tinejdžeri su najizloženiji ovom riziku.

(foto: Facebook)

„Istraživanja su pokazala da 53% dece ili tinejdžera puni svoje telefone i tablet na krevetu ili ispod jastuka. Ne smete zanemariti zagrejavanje telefona i punjača tom prilikom,  jer će punjač postati samo topliji i topliji, piše ispod ove fotografije.

„Nakon toga, postoji velika verovatnoća da se krevet ili jastuk zapale. Zato su deca, tinejdžeri, ali i  svi ukućani izloženi velikoj opasnosti.

Kako bi ste sprečili da se nešto ovako desi i vama, telefone punite isključivo njihovim originalnim punjačima, što dalje od kreveta. Takođe, iz Apple prodavnice savetuju i da tokom punjenja izvadite maske od telefona, jer one dodatno greju uređaj.