Vladimir Preradović: Muzika je moja opsesija

 

Iako smo ga do sada znali samo kao člana grupe Piloti, Vladimir Preradović odlučio je da započne svoju solo karijeru. Ono kako ovaj mulititalentovani muzičar, koji i peva i svira klavir, vidi i oseća muziku, najbolje ćete videti i čuti preslušavajući njegov album prvenac koji simbolično nosi naziv Čujem te.

Ovom prilikom vam premijerno predstavljamo i njegov novi spot za pesmu kojim se predstavlja publici, a koji ćete moći da pogledate na kraju posta. Pre toga pročitajte šta je Vladimir imao da nam kaže… :)

 

*******************************

Kako bi se predstavio onima koji te ne poznaju, ko je Vladimir Preradović?

Ako predstavljam sebe kroz nekakav tehnički segment, onda bih verovatno rekao da sam ja producent i kompozitor, a ako pričam o onome, meni bitnijem, umetničkom segmentu, onda bih ipak rekao da sam ja jedan čovek koji se budi i leže sa muzikom. Ona je moja opsesija, moj način života pa i moja velika pokretačka energija.

Dugo je najavljivan tvoj solo album. Kako se sada osećaš kada je konačno spreman?

Osećam se odlično, jer znam da sam završio jedno lepo i dugo putovanje kroz stvaranje ovog albuma, bilo je tu svega, od agonije i nemoći preko sreće i velikog zadovoljstva. Bilo je to lepo iskustvo sa puno zabave i puno rada. Sada počinje drugi deo posla, a to je prezentovanje kompletnog rada širokom auditorijumu.

Dugi niz godina si u muzici, kako bi opisao svoj razvojni put?

Pa sada kada razmišljam o tome, možda bih ga najpre opisao kao jedan rolerkoster, sa svim usponima i padovima. Iz uspona crpiš entuzijazam i snagu da istraješ do kraja, a iz padova učiš vro važne lekcije ne samo muzičke nego i životne.

Kada pogledamo aktuelne talent takmičarske emisje da li misliš da li se trud i rad uvek isplati ili je slađa slava preko noći, pa makar bila i kratkotrajna?

Ne verujem da iko ko se bavi muzikom na jednom ozbiljnom nivou veruje u kratkotrajni uspeh. To u krajnjoj liniji nema nikakve poente, ni u umetničkom smislu, pa i ako ćemo da merimo dalje, ni u poslovnom smislu. Svako ko veruje u ono što radi ima ambiciju da traje što duže, pa tako i ja. Ja sam napravio album da bih ispričao neke priče i želim da ih pričam dok god neko bude želeo da ih sluša.

Nedavno je snimljen spot za prvi singl sa tvog albuma, šta možeš da nam kaže o tome?

Spot je snimljen za pesmu San. Režirao ga je moj saradnik, a i prijatelj Nemanja Novaković. Potrudili smo se da i vizuelno maksimalno izvučemo emociju pesme na površinu i uspeli smo u tome. Vaši čitaoci će to moći da vide i na vašem sajtu.

Pošto možemo da kažemo da si na početku svoje solo karijere kako bi voleo da izgleda tvoj put u budućnosti. Imaš li uzore?

Voleo bih da uvek pišem pesme koje će ljudi želeti da čuju i da pronađu sebe u njima. Mislim da donosim jednu novu i zanimljivu muziku na ovu scenu, drugačiju od svega trenutnog i voleo bih da takav trend zadržim i u budućnosti. Ima toliko izvodjača i muzike koju ja volim da slušam, ali nemam uzore u smislu da bih voleo da imam karijeru kao taj i taj, moja muzika je originalna pa se nadam da će i moj put biti takav. Ima jedna odlična pesma Kikija i Pilota, Ne veruj u idole, tu je sve rečeno.

Sarađivao si sa velikim muzičkim imenima, ko je bio najzahvalniji za saradnju i ko te je oduševio?

S obzirom da sviram skoro pet godina u Pilotima, onda je logično da izdvojim Kikija, koji je do sada svakako najzahvalniji za saradnju, a to što smo pored toliko godina osim saradnika postali i prijatelji dosta govori o našoj saradnji.

*************************

Za kraj, premijerno pogledajte novi spot Vladimira Preradovića za pesmu San!

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top