in

Zaposleni na RTS-u pišu peticiju protiv Jovane Joksimović

Ne žele je nazad


Zaposleni na RTS-u spremaju peticiju ako se Jovana Joksimović vrati u ovu medijsku kuću.

Popularna voditeljka je sa kolegom Srđanom Predojevićem pre nekoliko dana otpuštena sa TV Prve i sada je u potrazi za novim angažmanom.

Kako se šuška, Jovana će karijeru najverovatnije nastavi na televiziji K1, koja je vlasništvu njenog muža Željka Joksimovića, a nije isključeno ni da se vrati na RTS, gde je sa Predojevićem radila od 2005. do 2010. godine.

„Ako se Jovana vrati na RTS, nastaće haos! Niko iz tehničke službe neće želeti da radi sa njom jer je svi pamte po bahatom ponašanju i vređanju saradnika. Ako je Bujke (Dragan Bujošević, prim. aut.) stvarno vrati, mora da bude svestan da izaziva gnev svojih zaposlenih! Spremni smo i peticiju da potpišemo protiv Jovaninog povratka na RTS,“ počinje priču naš izvor sa RTS-a i objašnjava zbog čega su ljudi u Javnom servisu toliko ogorčeni na popularnu voditeljku:

Foto: Instagram

„Užasno se ponašala prema tehničkom osoblju! Vikala je na kamermane i tonce, vređala je šminkerke, mlađim koleginicama je govorila da su ‘ružne i debele’. Umeo je i Srđan da bude drzak, ali ni približno kao ona.“

Za razliku od Jovane, koja se isticala hirovitim ponašanjem, Predojević je imao drugu manu: mnogo je voleo da troši tuđe pare.

„U početku je on bio velika faca, dok se Jovana šlepala uz njega, a kasnije se to sve skroz promenilo. Srđan je svakog jutra na RTS-u tražio da mu se otvara nova košulja pred emisiju, nije hteo ništa dvaput da obuče. Službenu karticu najčešće je koristio da sebi nakupuje garderobu (vidi podtekst). S vremenom je i Jovana počela da zahteva specijalni tretman na poslu, pa je tražila da se i njoj kupuju garderoba i skupocene kreme,“ priča naš sagovornik.

Bahaćenje poznatog voditeljskog para prekinuo je 2010. godine tadašnji direktor RTS-a, pokojni Aleksandar Tijanić.

„Dugo je trpeo hirove svojih TV zvezda, a onda mu je pukao film. Planirao je da otpusti samo Srđana, a Jovanu je hteo da zadrži, jer je nju baš gotivio. Međutim, kada je Predojević dobio otkaz, Joksimovićeva je rekla Tijaniću: „Ako ide on, idem i ja.“ Posle toga su zajedno otišli na Pink. Mediji su to predstavili kao ‘transfer decenije’, a njih dvoje su bili najureni i nisu imali gde drugde da odu…“ zaključuje naš sagovornik. (Informer)