Connect with us

Moje dojke su OK!
Specijal

Moje dojke su OK!

Drage moje, možda ste primetile da se poslednjih dana vodi kampanja pod nazivom Moje dojke su ok, koja pokazuje značaj samopregleda dojki i pravovremenog reagovanja u borbi protiv ove bolesti. Organizatorke su dve blogerke Mahlat i Ivana, a celu kampanju možete pratiti na Facebook stranici Moje dojke su ok i na Twitteru preko hashtaga #MojedojkesuOK.

I nije slučajno što je baš sad pokrenuta kampanja jer je oktobar mesec borbe protiv raka dojke, a ispostavilo se da se u našim medijima jako slabo ili uopšte piše o tome.

I pored očiglednog poznavanja opasnosti raka dojke i merama prevencije, čestim samopregledima i odlascima kod lekara, rak dojke čini 30 odsto svih novootkrivenih slučajeva raka u Srbiji kod žena i po učestalosti je treći uzročnik smrtnosti. Kod svake dvanaeste žene (koja je uočila neku promenu u svojim grudima) u našoj zemlji dijagnosticiran je rak dojke i svake godine umre preko 1.300 žena.

Generalna informisanost žena u Srbiji je na nezadovoljavajućem nivou, što nažalost potvrđuje i podatak da Srbija spada u zemlje sa najvišim stopama smrtnosti od raka dojke (i raka grlića materice).

Ne plašite se i ne budite nemarne i lenje – za vaše zdravlje i zdravlje i mir vaših najbližih, reagujte i idite na ovaj jednostavan i spasonosan pregled. Uočen na vreme, rak dojke je izlečiv u oko 96% slučajeva!

Za početak, izvršite samopregled dojki, a zatim zakažite i pregled. Jednom godišnje znači mnogo!

Loading...
4 Comments

4 komentara

  1. zima

    27/10/2011 at 2:37 pm

    Podrska!

  2. Pingback: Moje dojke su OK! (Tračara) | Moje dojke su OK

  3. Pingback: Da se svaki dan borimo protiv raka ‹ KolumnistaKolumnista

  4. Pingback: Kolumnista – Da se svaki dan borimo protiv raka

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top