Moje dojke su OK!

Objavljeno: 27.10. 12:00

Drage moje, možda ste primetile da se poslednjih dana vodi kampanja pod nazivom Moje dojke su ok, koja pokazuje značaj samopregleda dojki i pravovremenog reagovanja u borbi protiv ove bolesti. Organizatorke su dve blogerke Mahlat i Ivana, a celu kampanju možete pratiti na Facebook stranici Moje dojke su ok i na Twitteru preko hashtaga #MojedojkesuOK.

I nije slučajno što je baš sad pokrenuta kampanja jer je oktobar mesec borbe protiv raka dojke, a ispostavilo se da se u našim medijima jako slabo ili uopšte piše o tome.

I pored očiglednog poznavanja opasnosti raka dojke i merama prevencije, čestim samopregledima i odlascima kod lekara, rak dojke čini 30 odsto svih novootkrivenih slučajeva raka u Srbiji kod žena i po učestalosti je treći uzročnik smrtnosti. Kod svake dvanaeste žene (koja je uočila neku promenu u svojim grudima) u našoj zemlji dijagnosticiran je rak dojke i svake godine umre preko 1.300 žena.

Generalna informisanost žena u Srbiji je na nezadovoljavajućem nivou, što nažalost potvrđuje i podatak da Srbija spada u zemlje sa najvišim stopama smrtnosti od raka dojke (i raka grlića materice).

Ne plašite se i ne budite nemarne i lenje – za vaše zdravlje i zdravlje i mir vaših najbližih, reagujte i idite na ovaj jednostavan i spasonosan pregled. Uočen na vreme, rak dojke je izlečiv u oko 96% slučajeva!

Za početak, izvršite samopregled dojki, a zatim zakažite i pregled. Jednom godišnje znači mnogo!

Loading...

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

4 komentara

  1. zima

    Podrska!

iPiccy-collage
Hot or not

Rita Ora u stilu ’70-ih: Tri autfita za jedan dan

A post shared by ايلا (@eila_ce) on Jul 17, 2017 at 6:13pm PDT Rita Ora uočena je u Njujorku gde je ponela ne jedan,...