Prati nas

Tel Aviv grad domaćin Evrovizije

Evrovizija

Tel Aviv grad domaćin Evrovizije

Muzičko takmičenje Evrovizija biće održano 64. put u Tel Avivu, u Expo centru, od 14. do 18. maja 2019. godine.

Odluku su doneli evrovizijski čelnici, nakon što je nacionalna televizija KAN nominovala dva grada za ovu priliku. Prvo polufinale biće održano 14. maja, drugo 16. maja, dok je subota, 18. maj, rezervisana za veliko finale muzičkog takmičenja.

“Zahvaljujemo se izraelskim gradovima koji su aplicirači za poziciju domaćina našeg takmičenja. Na kraju smo odlučili da Tel Aviv ima najbolje tehničke mogućnosti za najveći svetski muzički događaj. Uzbuđeni smo što takmičenje stiže u novi grad i radujemo se radu sa nacionalnom televizijom. Verujemo da će naredna Evrovizija biti najspektakularnija do sada,” rekao je izvršni supervizor EBU Jon Ola Sand.

Izraelu je pripala čast da bude organizator Evrovizije nakon pobede pevačice Nette i njena numere Toy, koje su u finalu imale 529 poena. Evrovizija je u Izraelu organizovana već dva puta, u Jerusalimu 1979. i 1999. godine.

Nakon pobede, u javnosti se pojavilo mnogo negativnih komentara i poziva na bojkot Evrovizije u ovoj državi, zbog nepravednog odnosa Izraela prema Palestini. Grupa od 140 umetnika iz celog sveta podržala je poziv na bojkot takmičenja.


2 komentara

2 Comments

  1. Mima

    13. 09. 2018. at 16:32

    2018? U maju?

  2. Goldi

    14. 09. 2018. at 11:26

    Kao po kljucu – svakih 20 godina!!!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Evrovizija

To Top