Prati nas

Uhapšen srpski haker koji je ucenjivao Jennifer Lopez, Britney Spears i kraljevsku porodicu

Šokantno

Uhapšen srpski haker koji je ucenjivao Jennifer Lopez, Britney Spears i kraljevsku porodicu

Krao je kompromitujuće lične podatke

Britney i Jennifer su samo neke od žrtava Billboard

Beograđanin S.S. (38) uhapšen je u zajedničkoj akciji naše policije i FBI-a, jer je bio član hakerke grupe The Dark Overlord, koja je krala kompromitujuće lične podatke američkih državljana i velikih zvezda u nameri da ih ucenjuje.

Kako prenose američki mediji, na meti su bile i brojne holivudske zvezde kao što su Jennifer Lopez, Britney Spears, Nicole Kidman, ali i članovi britanske kraljevske porodice.

“Osumnjičeni su nakon toga žrtvama upućivali ucenjivačke poruke, koje su sadržale pretnje da će informacije biti objavljene osim ako žrtva ne uplati traženi novac, a potom su zahtevali isplate isključivo u virtuelnoj valuti bitkoinu, a na osnovu dosad dostupnih podataka, žrtve su uplatile ukupan iznos veći od 275.000 američkih dolara”, saopštila je policija.

Prema pisanju američkih medija, u protekle dve godine na meti hakera su bili Nicole Kidman, Britney Spears, Jennifer Lopez, Quentin Tarantino, Katie Holmes, vodeći američki TV kanali ABC, CBS, NBC, Fox, filmski studio Disney kao i platforma za gledaje filmova i serija Netflix, kojoj je ukradeno nekoliko premijernih epizoda popularnih serija.

Grupa je navodno ukrala i podatke klinike za plastičnu hirurgiju u Londonu, čiji su pacijenti isključivo poznate ličnosti, a među njima i članovi kraljevske porodice. Njima su pretili da će objaviti obnažene fotografije koje čuvaju u sistemu, ali i snimke koje su ukrali iz sigurnosnih sistema bolnice.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Šokantno

Poslednje vesti

Reklama

Teenstar.rs

Popularno

To Top