in

Afera bankomat: Romana će morati da čisti parkove i klupe da isplati ukradene pare


Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić uhapšeni su u Brizbejnu u Australiji zbog pljačke bankomata.

Njih dvoje su koristili sofisticirani softver kojim su na tri bankomata čitali podatke i nezakonito prisvajali novac, oko 23.000 dolara, pišu australijski mediji.

Romana Panić i Filip su priznali krivicu, Filip po 18 tačaka optužnice, a Romana za 16 i oni će, pored toga što moraju da vrate novac, morati u zatvor. Mrkajić je dobio 14 meseci zatvora, a Panićeva 12.

Kako kaže naš izvor iz zemlje kengura koji dobro poznaje zakon, pevačica će posle tri meseca izaći na slobodu, ali će biti na uslovnoj kazni još devet meseci, nakon čega će biti deportovana u matičnu zemlju.

„Kada izađe iz zatvora, moraće da ide jednom nedeljno u policiju da se javlja narednih devet meseci. Ne sme nigde da putuje niti da izađe van Kvinslenda. Kada istekne kazna, policija će je deportovati u Srbiju i biće joj trajno zabranjen ulazak u Australiju. Samim tim, posle će imati problema i bilo gde drugde da putuje, na SAD i Kanadu može da zaboravi,“ kaže izvor za Kurir.

On dodaje i da će pevačica, pošto će morati da vrati dug koji je nezakonito prisvojila, morati da radi dok je tamo.

„To se zove “društveno koristan rad”, što znači da će morati da radi za državu. Kao dobrotvorni rad – da čisti javne površine, farba klupe u parku, čisti i briše grafite… Tu dnevnica nije velika i teško da će za devet meseci uspeti da vrati taj dug,“ dodaje izvor.

loading...