BELhospice: Zajednički trening sa Tamarom Dragičević i Petrom Benčinom

BELhospice već pet godina organizuju humanitarnu akciju u okviru Beogradskog maratona (foto: PR)

Pozivaju se učesnici Beogradskog maratona da se pridruže se u nedelju 10.04. na Adi Ciganliji od 10h na zajedničkom treningu (okupljanje u kafiću Havana na Makiškoj strani) sa Tamarom Dragićević i Petrom Benčinom. Budite deo BELhospice tima, i pomozite u izgradnji prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je humanitarna akcija koju BELhospice organizuje petu godinu za redom, u okviru koje trkači, rekreativci i ljudi dobre volje trče, i na taj način sakupljaju sredstva za rad BELhospice centra na zbrinjavanju pacijenata terminalno obolelih od raka.

Ove godine akcija ima poseban značaj budući da je BELhospice započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, ustanove za smeštaj pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Brojne poznate ličnosti odazvale su se pozivu da se uključe u ovu humanitarnu akciju (foto: PR)

Od svake kotizacije za učešće u BELhospice timu na Beogradskom maratonu 2016, BELhospice odvaja 800,00 RSD za izgradnju prvog hospisa u Srbiji.

Fokus BELhospice tima 2016 je podizanje svesti u javnosti o neophodnosti izgradnje ovakve ustanove, kao i motivisanje pojedinaca za ukjučivanje ličnim angažovanjem i ličnim aktivnostima prikupljanja sredstava. Proteklih nedelja, sa BELhospice timom trčale su blogerka Vanja Bahilj, glumci Nemanja Stamatović i Aleksandar Radojičić, prvotimci KK Crvena zvezda Telekom (Luka Mitrović, Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac), glumica Bojana Ordinačev, voditeljka Marina Kotevski i glumac Bojan Perić, koji su podržali BELhospice humanitarnu akciju i ličnim primerom skrenuli pažnju na potrebe onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti.

Povezane vesti

Back to Top