Beogradskom sindikatu preti tužba zbog nove pesme

(foto: Screenshot)

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

(foto: Screenshot) Beogradski sindikat je pre tri dana izbacio novu pesmu Sistem te laže, koja je skupila skoro 3 miliona pregleda na Youtube-u. Kompozitor Miša Marković tvrdi da ga je ova rep grupa pokrala jer nisu tražili dozvolu da koriste deo kompozicije Lažu da vreme leči sve koju peva Miroslav Ilić.
Autor muzike i aražmana pesme Lažu da vreme leči sve se poziva na Zakon o autorskim i srodnim pravima i kaže da je Beogradski sindikat bez dozvole iskoristio kompletan foršpil, odnosno uvod iz pesme koja je nastala pre 27 godina. On dodaje i da je korišćenje njegovog autorskog dela ugrozilo njegovu čast i ugled zbog brojnih psovki i vulgarnosti u pesmi. „Lopovi iz Beogradskog sindikata nemaju moralni kredibilitet. Platiće mi zbog ove krađe“, rekao je Marković koji je spreman da pravdu potraži na sudu, prenosi Alo.  Pevač pesme Lažu da vreme leči sve, Miroslav Ilić nije hteo da komentariše ceo događaj, i dodaje da još uvek nije čuo pesmu Sistem te laže. „Nisam čuo pesmu. Nemam komentar. Nećete me navući da bilo šta kažem kad ih nisam čuo“, kratko je poručio pevač. Obe pesme možete da čujete ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=bdP4T8vSGBg Najnoviju dnevnu i nedeljnu štampu u digitalnom obliku čitajte na Novinarnica.net

7 Responses

  1. pa da sad je kao kopija kad ljudi pricaju istinu o sistemu u drzavi…napad je najbolja odbrana.

  2. Pjesma sa nazivom: „Lažu da vreme leči sve“ je s razlogom iskoristena. Zar ne kontate?!

  3. Pesma je glupa, poziva na neko rusenje sistema a ne predstavlja alternativu. BS sindikat samo koristi danasnju politicku situaciju da bi zaradio popularnost i pare.

  4. Ne slušam BS ali imaju podršku moju, uspjeli su sa pjesmom koja ima već ižvakanu temu privući mnogo pažnje,to je pohvalno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI