Da li je estrada platila porez? Evo koliko su zvezde zaradile za novogodišnje nastupe

Da li estrada plaća porez ili ne? Na ovo pitanje probaće da pronađe odgovor Poreska uprava Republike Srbije, koja ovih dana pojačano kontroliše objekte koji su organizovali nastupe za novu godine, u kojima su nastupale estradne zvezde.

Razlog pojačane kontrole jest spekulacije da pevači zapravo zarađuju mnogo veće sume novca od onih koje stoje u ugovorima, te je Poreska uprava najavila proveru ugovora sklopljenih sa izvođačima i honorara estradnih zvezda.

„Obaveštavamo poreske obveznike da su dužni da u skladu sa odredbama čl. 108a Zakona o porezu na dohodak građana, sa interpretatorom i drugim angažovanim licem na izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, zaključe ugovor i da Poreskoj upravi do petog u mesecu dostave pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima u prethodnom mesecu. To se odnosi na pravna i fizička lica koja obavljaju registrovanu delatnost iz oblasti ugostiteljstva, turizma, a u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa,“ piše u saopštenju objavljenom na sajtu Poreske uprave RS, u kom dalje stoji:

Mesecima unazad se govori o sumama novca koje poznati zarade u novogodišnjoj noći, a koje su izuzetno visoke. Ništa od toga ne bi bio problem, da se ugovori ne potpisuju na upola manje svote, a ostatak daje “na ruke“, te će Poreska uprava iz tih razloga istražiti potpisane i zaista dobijene svote novca.

Koliko je estrada zaradila u novogodišnjoj noći?

Za Acu Lukasa se navodilo da će u najluđoj noći biti bogatiji za čak 60.000 evra. Lukasa po zaradi prati Aco Pejović, koji je za nastup u hotelu navodno uzeo 45.000 evra. Đani je pevao u jednom restoranu, a za svoj nastup je dobio 40.000 evra.

Aleksandra Prijović je navodno uzela 35.000 evra za pevanje u beogradskom hotelu, što je dosta manje od muških kolega, a opet i dosta više u odnosu na starije koleginice, Seku Aleksić i Daru Bubamaru. Njih dve su navodno uzele 25.000 evra, a istu svotu novca zaradio je i Sloba Radanović.

Rada Manojlović je u novoj godini bogatija za 20.000 evra, dok je Nataša Bekvalac navodo za doček i reprizu Nove godine dobila 70.000 evra.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI