Prati nas

Evrovizija

Gradi se Grad šatora zbog Eurosonga u Tel Avivu

Dve hiljade turista koji u maju nameravaju da dođu na Eurosong u Tel Aviv moći će umesto smeštaja u skupim hotelima da izaberu “urbano kampovanje”.

Gradske vlasti objavile su da će turistima ponuditi bazično kampovanje, ali i luksuzniju varijantu. “Grad šatora” će biti podignut u parku Jarkon, nedaleko od dvorane u kojoj će Eurosong biti održan, i imaće sve potrebne sadržaje kakvi obično prate kampovanje.

Očekuje se da će evropsko pevačko televizijsko takmičenje privući najmanje 10.000 inostranih turista u Tel Aviv, grad s nešto više od 400.000 stanovnika. Gradonačelnik Ron Huldai objavio je da će cene kampovanja biti pristupačne, ali konkretne brojke nije izneo.

To će svakako biti dobra opcija za deo turista jer su ionako visoke cene hotelskog smeštaja u Tel Avivu “odletele u nebo” za vreme održavanja Eurosonga.

Izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila je na Eurosongu 2018 u Lisabonu i tako Izraelu omogućila ovogodišnje domaćinstvo.

Niz međunarodnih kulturnih radnika kritikovalo je odluku da se Izraelu dopusti organizacija Eurosonga i pozivaju na bojkot događaja, optužujući izraelsku vladu za sistemsko kršenje ljudskih prava Palestinaca.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Evrovizija

To Top